Невероятният Mercedes-Maybach Brabus Emperor

Mercedes-Maybach Brabus Emperor е ултра бърза и луксозна лимузина за почти 3 млн. лева. Това е последният 6-ти по ред топ модел на луксозният Mercedes-Benz S-Class. Купето с моделен номер W222 замени предшественика си W221, който цели 7 години доминираше на световните пазари, конкурирайки се с BMW 7 серия, Audi A8 и още куп други премиум лимузини.

Канадското тунинг ателие Scaldarsi Motors представя на любителите на лукса най-скъпият, екстравагантен и бърз Mercedes S-Class. За създаването на Mercedes Maybach Brabus Emperor e използван “базовият“ Mercedes-Maybach 600.

Надграждане личи не само във външния дизайн, но и в целия интериор. Това включва 24 вида естествена кожа в 24 различни цветови варианта, 78 вида дърво и общо 16 цвята на купето. Комбинирането им е според индивидуалните предпочитания на клиентите.

В автомобила има елементи от истинско 24-каратово розово злато. Дори ключовете на Emperor са с променен дизайн и са изработени от злато и платина.

Тунинг е получил и двигателя, това е добре познатият ни Brabus Rocket 900, който немската фирма вече е демонстрирала в три модела на Mercedes-Benz. Този специално е с реалната мощност от точно 888к\с.

Друга екстра е чудовищният въртящ момент от 1500 Нм, който е ограничен електронно от производителя, за да издържи скоростната кутия натоварването. Ускорението от 0-100км/ч се случва за 3.7 секунди.

Scaldarsi Motors ще изработи точно 10 екземпляра от Mercedes Maybach Brabus Emperor, като всеки ще струва „скромните“ 2.8 млн. лева.