Най-красивите открити басейни и джакузита сред планините

Обкръжени от планински гори и скали, органично вписващи се в местния ландшафт, тези басейни и джакузита са съвършени: през зимата можете да плувате на чист въздух, да се наслаждавате на потресаващи пейзажи и да правите фантастични снимки за спомен. Представяме ви няколко незабравими места, където може и трябва да релаксирате тази зима.

 

Aman Le Melezin

Франция

Джакузито се намира в Куршевел, по-точно в планинския Aman Le Melezin, първият представител на хотелската верига Аman във  Франция. Потопете се във ваната от кедър, разположена на терасата на мезонета и се любювайте на заснежените ели наоколо.

Portillo

Чили

Разположен в полите на планината, хотел Portillo в чилийския Валпараисо се гордее с една от най-зрелищните гледки в страната. Срещу езерото, което отразява заснежените склонове, можете да плувате по всяко време на годината – в кристално чистия отопляем басейн или в джакузи с графична форма.

Amangani

САЩ

Да се докоснете до дивата  природа си заслужава и в Уайоминг: възхитете се на долината на Джаксън Хоул, която през изминалия половин век се превърна в един от най-известните зимни курорти –  първите ски лифтове се появиха на това място през 60-те  години на ХХ век.  Хотел Amangani предоставя страхотна гледка към околностите, включително от отоплявания басейн – плувайте покрай снежните склонове, преди да тръгнете да ги покорявате.

The Alpina Gstaad

Швейцария

Алпийското джакузи в този хотел е специално удовоствие за онези, които решат да отседнат в един от най-луксозните му апартаменти. То е разположено на тераса под покрив, откъдето удобно може да наблюдавате как вали снегът отвън.

Green Leaf

Япония

Планинският курорт Нисеко продължава да привлича опитни скиори с великолепните си трасета и онсени (горещи минерални извори).  Местната перла – хотел Green Leaf, разполага с изключително красиво джакузи с вода от природни източници.

The 7132 Hotel

Швейцария

Струва си да се изключите от всичко и да отделите време само за себе си в бутиковия The 7132 Hotel, расположен в швейцарската комуна Валс. Архитектът Петер Цумтор е изградил с помощта на 60 хил. кварцови плочи изключително красиви минималистични пространства за отдих на душата и тялото. Насладете се на удоволствията в термалните бани на СПА центъра и в ресторантите с изпълнения на джаз на живо.

L’Apogée

Франция

Спокойно може да поставите L’Apogée, проектиран от дизайнерите Индия Мадави и Жозеф Джоузеф Диран, на челно място в списъка на най-красивите хотели в Куршевел. Обърнете специално внимание на дървената хидромасажна вана и се насладете на чистия планински въздух, в уютните обятия на топлата вода.

The Hubertus Hotel

Италия

Басейнът е основната забележителност на този хотел. Наричат го едно от най-плашещите съоръжения, защото 25-метровата конструкция със стъклен под, се извисява на 12 метра от земята. Басейнът се държи на елегантни подпори от лиственица. Да се откажете от удоволствието да поплувате на толкова интересно място, след като така или иначе сте в Доломитите, е непростимо.

The Aqua Dome

Австрия

Прочутият термален курорт в Австрийските Алпи с архитектура, повтаряща местния пейзаж, привлича като магнит ценителите на алпийските извори и порвокласните СПА процедури. Термалните води постъпват в хотела от източник, разположен на дълбочина от 1865 метра под земята и пълнят басейните с обща площ от  2 200 метра.

The Hotel Villa Honegg

Швейцария

Казват че Villa Honegg е най-малкият бутиков хотел в Швейцария. В него може да наемете един от 24-те апартамента в имение от 1905-а в стил арт нуво и да плувате в „безкраен“ басейн, извисяващ се над езерото Люцерн. Водата винаги е загрята до 34 градуса, а музикалния съпровод засилва въздействието на прекрасните гледки наоколо.