Най-доброто от Индия – 13 дни в София и във Варна

От 18-и до 30-и юни любителите на индийската култура у нас ще са истински щастливи. Причината – открива се второто издание на фестивала „BEST OF INDIA“.

Това е най-голямото търговско изложение на традиционни индийски продукти.

Официалното му откриване ще бъде на 20-и юни, от 17.00 часа в зала „Универсиада“. Това ще направи посланикът на Индия в страната ни – Н. Пр. г-н Санджай Рана. Освен в София, фестивалът ще се проведе и във Варна – в Двореца на културата и спорта, на същите дати.

Събитието е част от поредица от дейности, организирани от индийското министерство на културата, с които от Ню Делхи отбелязват 75-атата годишнина от своята независимост след близо 200 години британско владичество.

През 13-те дни на изложението повече от 60 компании от Индия ще представят висококачествени продукти и услуги, включително ориз, чай, подправки, подаръци, аксесоари, продукти на традиционните им занаяти, обзавеждане за дома, текстил и облекла, бижута и козметика.

За доброто настроение на посетителите ще има развлекателна програма, включваща индийски танци, йога демонстрации, рисуване с къна, прожекция на индийски филми, излъчване на традиционна индийска музика.

Любителите на индийската кухня ще могат да се насладят на традиционни деликатеси.

Не пропускайте тези 13 дни, в които да си създадете приятни спомени, защото, както гласи една древна индийска мъдрост:

„Животът не е постоянна серия от приятни избори, а най-често неизбежни проблеми, които изискват сила, решителност и упорита работа”, още повече, че и „Когато слонът е загазил и жабата ще го ритне“.