Херцозите на Кеймбридж напускат Лондон

Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън сериозно обмислят да се преместят от английската столица, поради доста важна причина. Ето каква е тя:

 

Истината е, че в Лондон те са много ограничени. Децата няма как да излязат в парка и да ритат топка с приятелите си.“ – сподели преди няколко дни близък до благородниците източник пред британския вестник The Sunday Times.

Херцозите на Кеймбридж винаги са били давани за пример как се отглеждат и възпитават деца. Ала въпреки неуморните си усилия да осигурят спокоен и уединен живот на наследниците, далече от хорските очи и папараците, понякога и те са изправеин пред трудни избори. Затова не е чудно, че родителите на Джордж, който през юли ще навърши 9, на Шарлот (7) и на Луи (4), взеха важното решение да се отдалечат от светския живот на мегаполиса.

Въздушна снимка на Бъкълбъри.

Според различни източници, планът на големия син на принцеса Даяна е да започнат напълно нов живот в графство Бъркшър. Освен че в него се намира една от резиденциите на Елизабет Втора, замъкът Уиндзор, градчето Бъкълбъри също е наблизо. Да припомним, че в него не само е израснала херцогинята на Кеймбридж, но и родителите ѝ все още живеят там.

Снимка от центъра на Бъкълбъри.

По данни на други приближени до аристократите, тяхната нова резиденция ще бъде вила Аделаида, намираща се в непосредствена близост до Уиндзорския замък. Сградата е построена през 1831-а в чест на кралица Аделаида, съпругата на крал Уилям Четвърти.

Разбира се, младото семейство ще продължи да използва двореца Кенсингтън като своя база в Лондон, но няма да живее там. Наред с това се знае, че веднага щом приключи учебната година за принц Джордж и принцеса Шарлот, преместването ще започне, като впоследствие двамата престолонаследници ще сменят и училището си.