Първият учебен ден на една английска принцеса

За брат ѝ Джордж, това може да е нещо нормално, но за принцеса Шарлот –  първият учебен ден бе изключително емоционално преживяване.

От  5 септември, принцесата на Англия е ученичка в частното училището Thomas’s Battersea в южен Лондон, което посещава и брат й от 2017-а. Училището е прочуто с това, че изповядва християнските ценности, но приема и деца от други вероизповедания. Учебната програма е богата, а децата са възпитавани, че добротата също е много важен академичен успех.

Директорката поздравява Шарлот

Джордж и Шарлот бяха придружени от двамата си родители, херцогът и херцогинята на Кеймбридж, които носеха ученическите раници на децата си.

Досега кралските наследници не са сблъсквали с обикновения начин на живот, затова родителите им държат те да имат тази възможност в училище, без специално отношение към тях. Но Джордж и Шарлот все пак ще бъдат следвани от кралската охрана, макар и от разстояние. Подобно на съучениците си братът и сестрата носеха традиционните училищни униформи и бяха много ентусиазирани да започнат новата учебна година.

На път за Thomas’s Battersea Джордж разговаряше оживено с близките си, докато принцесата ходеше плахо, хванала за ръка майка си, нещо нетипично за непринуденото ѝ по принцип поведение пред фотоапаратите.

Кралското семейство бе посрещнато от директорката на училището Хелън Халсем, която бе щастлива да приветства отново принц Джордж и за първи път по-малката му сестра.

Училището на Джордж и Шарлот

Изпращайки децата си към до училищния праг, Кейт Мидълтън каза на дъщеря си да не тревожи, успокоявайки я, че брат й вече знае пътя.

На добър час, принцесо!