Модните тенденции за пролет 2020

Повечето седмици на модата по света вече приключиха, и макар че все още някои тепърва предстоят, актуалните тенденции за това какво ще се носи догодина,  вече са ясни. Пролетните трендове ще са пъстри, разнообразни, стилни и с природни щрихи като самия сезон.

 

Ретро вълната

Ретрото отново се завърна с пълна сила, макар и с леки подобрения, оставащи верни на съвременния стил. Много от световните модни къщи представиха отново така наречената „диско яка“ от 80-те, шарените дрехи с принтове от 60-те години, десените с точки от 50-те и адвокатските елечета от миналия век. Както се казва „ретрото е новото модерно“.

Цветовете

Цветната палитра е богата и зареждаща. Важна част от нея са и неоновите, искрящи цветове: розов, оранжев, син, зелен и жълт, с които човек ще се превърне в център на вниманието за нула време, независимо къде се намира. Фосфоресциращата визия се съчетава много добре с черен, бял и телесен цвят, изпъквайки още повече. При диско яката външният вид е комбиниран с контрастни цветове, за да може наистина да се откроява, каквато е целта.

Бизнес визията

Визията е представена с панталони тип „бермуди“ и „адвокатски“ елечета. Бермудите придават усещането за стил, удобство и лекота. Независимо дали елечето е включено в костюмите от три части, или се носи самостоятелно (със сако), в него има нещо доста дръзко и привлекателно. И панталоните, и елечето могат да се носят както в офиса, така и през свободното време.

Загрявка за лятото

Съчетаването на  къси, тесни панталони над коляното само със сутиен, си остава сред най-дръзките ходове в модната индустрия. Затова не е изненадващо, че някои модни брандове приложиха тези тенденции в пролетните си колекции. Късите панталони са представени в няколко различни варианта: плетени, от дънков плат и отрязани над коляното, изработени от ликра и комбинирани с черен чорапогащник – семпло, но ефектно. Сутиените са от всякакви материи и стилове – от плетени до прозрачни, а комбинацията с пола, с висока талия гарантира по-летен ефект.

Плетива

Модната индустрия търси начини да стане по-устойчива, затова черпи вдъхновения и от някои вековни традиции, например плетивата. Затова не се чудете, че към ултра-женствените рокли, лъскавите костюми и вечерното облекло се присъединяват и плетивата. Те не само придават свежест и модно излъчване на визията, но и поддържат старите традиции живи.

Вдъхновени от природата: птичи пера и кожа

При вечерното облекло малката черна рокля неочаквано се сблъска с конкуренцията си на дрехите украсени с пера. Този тренд се характеризира с „лека като перце“ и впечатляваща визия. Въпреки че кожата минава за „запазена марка“ през есента и зимата, тя, както по всичко пролича, ще може да се носи преспокойно и през пролетта в най-различни ведри цветове.

Многопластови дрехи

През миналата пролет бе лансирана идеята за свободнопадащите рокли, а за предстоящата тя е доразвита с придаването на повече обем, многопластова визия и максимален ефект при завъртане. Въпреки че тази тенденция е актуална най-вече при роклите, тя се наблюдава и при другите видове дрехи в по-умерени количества.