Мелания Тръмп след Белия дом

Според запознати бившата първа дама е твърдо решена да промени своя живот.

 

 

 

 

Както е известно 45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп загуби изборите от опонента си Джо Байдън и сега ще бъде принуден да напусне Белия дом. И въпреки, че Тръмп заплаши да оспори резултатите в съда, медиите вече обсъждат последствията от неговото поражение.

Мнозина, например, се притесняват за по-нататъшната съдба на бившата първа дама Мелания. През четирите години на управлението на Тръмп в медиите с различна честота се появяваха индикации, че в бракът им не всичко върви гладко: Мелания многократно не искаше да хване съпруга си за ръка, а Доналд, съвсем не по джентълменски, отказваше да сподели чадъра си с нея. Освен това Тръмп неведнъж е бил обвиняван в изневери и сексуален тормоз на жени и това едва ли е минало покрай ушите на съпругата му.

Но докато Доналд беше президент, разводът изглеждаше твърде нереалистична перспектива за журналисти и експерти. Сега, обаче, когато бившият лидер на САЩ напуска Белия дом, те заговориха сериозно за възможен край на брака му.

„Мелания броеше всяка минута до момента, в който той (Тръмп) ще напусне поста си и тя ще може да се разведе“, заяви пред Daily Mail Омарос Маниголт-Нюман, бивш директор по комуникациите в Белия дом. Според нея, докато Доналд Тръмп е президент, тя не би могла да го направи, защото се страхува: „Ако Мелания се беше опитала да го подложи на пълно унижение и да го изостави, докато беше на поста си, той щеше да намери начин да я накаже“.

Готовността на Мелания Тръмп, която е омъжена за Доналд Тръмп от 15 години, да се разведе, често е била обсъждана от медиите и социалните мрежи, които от самото начало на мандата на милиардера  търсят доказателства, че съпругата му е нещастна в брака.

Когато през март 2017-а, два месеца след инагурацията, журналистите наблюдаваха как първата американска двойка се качва на самолета, за да лети до Мар-а-Лаго във Флорида, те забелязаха че Мелания Тръмп не дава на съпруга си да я хване за ръка, позволявайки му да хване само върховете на пръстите й. „Мелания не крие от околните колко е нещастна“, предположи тогава източник от US Weekly.

Подобни неловки движения на тялото и изражението на лицето на Мелания Тръмп още при встъпването на съпруга й в длъжност, което обществеността оцени като мрачно, дадоха основание на потребителите на социалните медии да пуснат хаштага #FreeMelania (#ОсвободетеМелания).

Фактът, че първата дама на САЩ и синът на двойката – Барън, се преместиха от Ню Йорк в Белия дом чак пет месеца след като Доналд Тръмп се настани там, допълнително наля масло в огъня.

Последният път, когато в Twitter се развихриха предположения за предстоящ на развод, беше през август 2020-а. Тогава хаштагът #DivorceTrump (#РазводТръмп) започна да набира популярност, след като първата дама за пореден път не подаде ръка на съпруга си при пристигането им във военноморската авиобаза на САЩ Андрюс. Това беше заснето във видеоклип, който потребителите на социалните мрежи започнаха да коментират с думите „Тя гласува за Байдън“.

Според бившата асистентка на първата дама Стефани Уинстън Волкоф петнадесетгодишният брак на Тръмп и Мелания е просто сделка. По думите й съпрузите спели в различни стаи. Стефани наистина би могла да знае толкова подробни подробности от живота на Мелания, защото двете бяха близки приятели.

Стефании Уинстън Волкоф дори написа книга, посветена на първата дама, „Мелания и аз: Възходите и паденията на моето приятелство с първата лейди”. Там тя описва подробно реалностите в брака семейство Тръмп и подчертава, че той се основава на проста сметка: „Доналд има красива съпруга, а тя – сигурно и стабилно бъдеще“.

В същото време Мелания Тръмп винаги е твърдяла, че двамата с Доналд имат страхотни отношения. Според адвокат Кристина Превите, обаче, първата дама може да правила тези изявления принудително, заради предбрачния си договор. Така че е напълно възможно следващата голяма стъпка на г-жа Тръмп да бъде шумно съобщение за развод. И това едва ли ще бъде прието добре от Доналд, който току-що е загуби президентския си пост.