Мелания Тръмп доставя обяд на служители и нуждаещи се. В социалните мрежи не й вярват

На фона на резкия скок на броят на заразените с COVID-19 в САЩ, Мелания Тръмп започна по-активно да подкрепя служителите от спешните служби и нуждаещите се. Преди броени дни тя се срещна с пожарникари и полицаи, както и с нуждаещи се майки. И в двата случая първата дама носеше маска, която по-рано пренебрегваше.

 

Усилията на президентската съпруга отново не бяха оценени в Twitter – потребителите предположиха, че всичко това е, за да си направи хубави снимки.

Първата лейди на САЩ разгърна бурна дейност във връзка с увеличаването на болните от коронавирус. Само през изминалите няколко дни в страната бяха регистрирани 67 хил. нови случаи, а общото количество на заразените надхвърли 4 млн. души.

На 18 юли Мелания Тръмп се срещна във Вашингтон с пожарникари и полицаи, за да им изрази подкрепата си и да им занесе някои подаръци – обяд, приговен от майстори готвачи в Белия дом, чанти за пазаруване с логото Be Best, както и маски за многократна употреба и дезинфенктанти.

„Днес се срещнах с екипите на пожарникарите и полицаите от станция Company 9, за да им занеса маски, обяд и сувенири, и да им покажа колко много ценим тяхната работа за предоставяне на жизнено важни услуги, които пазят здравето и сигурността на членовете на нашето общество”, написа Мелания Тръмп в Twitter за внезапната си визита, която не беше обявена предварително.

„Ние с президента продължаваме да подкрепяме нашите предани пожарникари, офицери от полицията, персоналът на службите за спешна медицинска помощ и други хора, които първи откликват в кризисни ситуации и всеки ден рискуват живота си, за да живеят нашите райони в безопасност” – заяви първата дама по време на срещата. Така тя изрази позицията си към призивите за разпускане на полицията, които сега са популярни в САЩ на фона на разрастващото се движение Black Lives Matter.

Четири дни преди това Мелания Тръмп занесе готов обяд от Белия дом и сувенири със символиката на Be Best на нуждаещите се от дом „Мери Елизабет”, организация, която подкрепя младите майки от приютите. И също разказа за това в Twitter. „Срещнах се със сътрудничките, майките и децата, и им занесох обяд и продукция на Be Best, за да им покажа колко ценим техните усилия за укрепване на семействата в нашето общество” – написа Мелания Тръмп. В същия ден, на 14 юли, Мелания Тръмп за пръв път се появи пред публиката с маска, защитно средство, което използва и по-късно на срещата с пожарникарите.

Преди това за пръв път с маска се появи пред хората и съпругът й Доналд Тръмп, което се превърна в сензация. Американският президент е критикуван за откритото му пренебрежение към средствата за безопасност още от началото на пандемията. Сега американският лидер и съпругата му демонстративно прибягват към мерките за индивидуална защита, както настояваха привържениците им републиканци. Те ги уверяваха, че това ще бъде добър пример за американците, които игнорират изискванията за предпазване от коронавируса.

Но, както стана обичайно, далеч не всички потребителите на социалните мрежи оцениха усилията на първата лейди на САЩ. Тя бе наречена лицемерка и обвинена, че всичко което прави е заради красивите снимки в Twitter.

„Колко мило. Обяд, – коментираха в мрежите съобщението за визитата на Тръмп в центъра за нуждаещи се млади майки. – А какво стана с децата в клетките? Освободени ли са вече? Кога ще се върнат в училище, има ли ясен план, който няма да позволи на любимия им учител да умре от COVID-19?”.

„Деца в клетки” е основният лайтмотив на всички критици на Мелания Тръмп, на която редовно припомнят за решението на президентската администрация от 2018-а да държат децата на нелегалните имигранти в центровете за задържане отделно от родителите им.

Напоследък към тази тема се добави нова – въпросът за носенето на маски и спазването на мерките за безопасност. И макар че последните два пъти първата лейди прибегна до средства за индивидуална защита, това не смекчи гнева на критиците й в интернет.

„О, вижте, парвата лейди си е сложила маска, – се казва в коментарите към съобщението за визитата на Мелания Тръмп в дом „Мери Елизабет”, когато Мелания Тръмп бе видяна за пръв път с предпазното средство. – В други дни тя не прави това”. Потребителят предположи, че това е постановка, за да бъде снимана с маска. „Всички знаем, че всъщност не й пука. Тя го е показвала много пъти” – добавя той. Друг потребител на Twitter, по вече утвърдилата се традиция, предложи на първата дама „да зареже мъжа си и да започне нов живот”.