Бар Рафаели – осъдена в Израел

Преди няколко дни световният супермодел бе осъден от трибунала на Тел Авив заради укриване на данъци. Бар Рафаели не само трябва да плати солидна глоба, но и да положи 9 месеца общественополезен труд. Разказваме ви защо известната еврейка бе изправена пред съда.

 

Дори известните личности не могат вечно да избягват „дългата ръка на закона“. Дамата не просто е предоставяла фалшиви данъчни декларации, тя не е заявила, че живее в Израел, нито е декларирала приходите си от чужбина и луксозните придобивки като апартаменти и автомобили. Причината – да не плаща данъци в периода от 2009-а до 2012-а, които се изчисляват приблизително на 10 млн. долара.

Но Бар Рафаели бе призната за виновна и осъдена. Синеоката красавица трябва да плати близо 2.5 млн. шекела (около 636 хил. евро), в допълнение към дължимата сума, както и да извършва общественополезен труд в продължение на 9 месеца.

Съдебната палата „Шаул Хамелех“ в Тел Авив.

Топмоделът се венча за израелския бизнесмен Ади Езра на 24-ти септември 2015-а и му роди три деца: дъщерите Лив (август 2016) и Ел (октомври 2017) и синът Давид през януари тази година. Може би за това израелските магистрати са били по-снизходителни с наказанието, за да може все пак Бар Рафаели да бъде до децата си.

Бар Рафаели със съпруга си Ади Езра.

Впрочем и майката ѝ Ципи Рафаели я очаква същата участ, защото през същия период е работила като агент на дъщеря си. Но за разлика от Бар, тя ще трябва да прекара 16 месеца в затвора, както и да плати парична глоба.

Бар Рафаели с майка си Ципи Рафаели.

Да припомним, че Бар Рафаели е родена на 4-ти юни, 1985 г. в Ход ХаШарон, Израел, в семейството на евреи, преселници от Полша, Литва и Италия. Любопитно е, че започва кариерата си на модел още на 8-месечна възраст. Появява се на кориците на различни елитни модни списания: Harper’s Bazaar, Vogue, Elle, а през 2012-а и 2013-а е обявена за най-сексапилната жена в света според класацията на списание Maxim.

Бар Рафаели с Леонардо ди Каприо.

Освен това е и телевизионна водеща на The X Factor Israel от 2013-а насам и водеща на миналогодишния конкурс на „Евровизия“, който се проведе в Тел Авив. През 2015 г. финансовото ѝ състояние бе оценено на 20 млн. долара от списание Forbes, а в периода 2005-а – 2011-а излиза с култовия актьор и активен природозащитник Леонардо ди Каприо.