Mclaren Senna Carbon MSO Edition е връхната точка на марката

Изработен изцяло от карбон, този автомобил е освободен от голяма част от боята си, излагайки през лъскавото си прозрачно покритие сложното въглеродно влакно, което съставлява каросерията на автомобила. Малките цветни пръски са своеобразно преосмисляне на жълтата, зелена и черна каска на Айртон Сена.

 

Видимите тела от въглеродни влакна се превърнаха в нещо като тенденция в суперколите (просто попитайте Bugatti), но McLaren Special Operations (MSO) даде на Senna малко допълнителен отпечатък, за ​​да я отличи. Според Макларън тялото на Сенна е съставено от 67 отделни части и отнема близо 1000 часа, за да се изработи. Само за боядисването на первази, задно крило, предни и задни аеро парчета в Solar Yellow, им струваше близо 250 часа труд.

Други цветни петна са спирачните спирачки на Laurel Green, подпорите на вратите и сатенените гайки на колелото Memphis Red и Vega Blue с централно заключване (лявата страна е червена, дясната страна е синя). Комбинацията от Laurel Green и Solar Yellow са пряка препратка към състезателната каска на Senna. Гайките са цветно кодирани като кимване към състезателните практики, където служат като визуален индикатор за съответната страна на автомобила са. Това е особено важно, защото нишките от дясната страна на колата са обърнати.

Допълнителен визуален почерк личи в логото на Senna, брандиране на крилото и предния ляв калник, а колелата са нова опция. McLaren ги нарича хибридни колела, тъй като дизайнът със седем спици използва комбинация от ковани алуминиеви и карбонови влакна. С тегло от 16.5 кг предните колела са приблизително с 10 процента по-леки от стандартните.

Интериорът е по-малко украсен, но все пак придържа към цялостния мотив. Тирето, воланът и централната конзола са изработени отчасти с въглеродни влакна. Carbon Black Alcantara украсява седалките, волана и тирето със слънчево жълто, контрастно зашиване на волана и седалките. Седалките също имат логото на Senna S на облегалките за глава.

Автомобилът е с така характерния средно разположен двигател. Мощността му идва от 4.0-литров V8 с двойно турбо, което прави 789 конски сили и 900 нм въртящ момент, а тази мощност отива единствено към задните колела. Всички 500 бройки от автомобила с цена от приблизително 1 млн. долара вече са продадени, но това не означава, че марката не може и повече. Само за персонализирането на този Carbon Theme Senna, клиентът трябваше да плати равностойността на около 414 000 долара върху базовата цена.