Лубутен се вдъхнови от пакистански сандали за нов модел

Френският топ дизайнер Кристиан Лубутен, който стана известен с обувките с червени подметки, се вдъхнови от пакистански сандали за един от най-новите си модели.

Новият модел „Имран“ е вдъхновен от сандали, носени по прашните павирани улици в град Пашавар в югозападната част на Пакистан. Една част от „Имран“ е в цвят сив металик, а друга – в оранжево. Моделът е с украса от малки метални шипове.

Пакистанските сандали са с по-груба изработка, като кожени ленти опасват ходилото, а каучуковата подметка е с малък ток. Поколения наред тези сандали са емблематични за района на Пешавар.

“Най-добрият съвет, който някога съм получавал, беше от Роджър Вивие (също дизайнер на обувки), който пък го е получил от Кристиан Диор. Той казва: “Една обувка трябва да бъде едновременно видима и невидима.” Ако погледнете към обувките, те трябва да бъдат красиви, перфектни. Но също така да могат да изчезнат, да се слеят с жената, която ги носи. Това по-скоро е философия, а не съвет. Но аз пък и не я спазвам през цялото време!”, казва Лубутен.