Louis Vuitton покорява и видео игрите

Френската модна марка има дълга история зад гърба си: облекла, гримове, парфюми, домашни аксесоари, куфари, сандъци за трофеи, но… видео игри? Още повече че става дума за най-играната видео игра в света – League of Legends.

Причината

Всяка година американският разработчик на видео игри Riot Games организира шампионат за най-добрите геймъри и отбори на League of Legends, който тази година той ще се проведе на 10 ноември в Париж. Геймърската компания явно знае какво иска, след като избра не кой да е, а именно френския лейбъл да изработи перфектния сандък за трофея Summoner’s Cup – считан за най-престижния в геймърската индустрия.

Френската инициатива

За Louis Vuitton това няма да е ново начинание. През 2018-а модната къща изработи сандъка за купата на Coupe Davis. Очевидно е, че френският бранд не само продължава да подкрепя традиционния спорт, но и  еспорта (състезанията с видео игри).

Сандъкът

Творческият директор Никола Гескиер отговаря за целия процес и успява да съчетае умело специфичния моден стил на марката с магическо-технологичните елементи от вселената на играта.

Дрехите на персонажите

Френският бранд е подготвил и една изненада – специални облекла за компютърните герои и капусли, които носят подаръци: нови герои, оръжия, дрехи, които играчите ще могат да закупят. Досега са готови само одеждите на героините Qiyana и True Damage. Задачата отново се падна на Никола Гескиер.