Литотерапия: Кои кристали са най-подходящи за вас

Интересът към кристалите и техните лековити свойства с всеки изминал ден става все по-голям и масов. Дори и известните личности не могат да им устоят – Адел, Виктория Бекъм, Миранда Кер, та чак и Бритни Спиърс. Ето затова ви разказваме за няколко полускъпоценни камъни, които не само могат да ви помогнат в решаването на специфичен проблем, но и стават за идеални модни аксесоари.

 

1. Планински кристал ако търсите естествен енергиен източник

Лекуване, концентрация, жизненост – това са само част от многобройните способности на прекрасния безцветен кристал. Може да бъде носен или под формата на висулка, или като пръстен, или просто да го сложите близо до вас, например върху бюрото ви в офиса. Много е подходящ при пречистването на натрупаната негативна енергия както в тялото, така и в ума.

2. Лазурит – ако търсите вдъхновение и творчество

Това е не само камъкът на духовното извисяване, но и на въображението и самочувствието. Наред с това лапис лазули (както е латинското му наименование) играе пряка роля за изострянето на ума и подхранването на креативността. Ето защо неслучайно още от дълбока древност му се носи славата на „Камъка на мъдреците“, като е използван и в различни обреди и магически ритуали.

3. Опал – ако търсите красота и позитивизъм

В такива случаи, без съмнение, опалът ще ви бъде изключително подходящ съюзник: не само стимулира мисленето и концентрацията, но и същевременно овладява енергиите. А способността му да отразява почти всички цветове на дъгата, ще засили усещането ви за красота и ред. Впрочем, неслучайно за талантливата ювелирка и дизайнерка на Dior – Виктоар дьо Кастелан – той е сред най-любимите ѝ кристали, с които измайсторява всякакви прелестни шедьоври.

4. Аметист – ако търсите отдушник на стреса

Както неотдавна писахме, аметистът е способен да пречисти енергията и аурата ви от всякакви продължителни негативни влияния – особено от тези на токсичните личности и нарцисистите! Но това даже не е всичко – ще успее да балансира и отвори всичките ви чакри и да намали нивата ви на стрес.

5. Лунен камък – ако търсите благоприятно пътуване

Лунният камък е особено ценен сред пътниците и странстващите люде, защото има дарбата да предпазва своя носител по време на дълги и опасни пътешествия. Турбуленции, морска болест, рязка промяна в часовата разлика – това са само част от проблемите, при които лунният камък може да ви помогне. Важно е да се спомене, че този камък черпи силата си именно от Луната, затова не забравяйте да го заредите с нейната енергия при следващо пълнолуние.

6. Турмалин – ако търсите защита

Този полускъпоценен камък – особено черният турмалин – също може да ви успокои при излагането на токсичната енергия на негативни хора, ситуации и енергии. Наред с това турмалинът може да ви „заземи“, когато се отдадете на прекалено много мисли и се откъснете от реалността. Ето затова е полезно да имате поне един със себе си – за всеки случай.

7. Розов кварц – ако търсите успокоение

Сигурно вече знаете, че този прекрасен камък се използва при привличането на истинската любов, щастието и позитивната енергия. Да, това е така, но розовият кварц също така е способен да ви успокои – особено след стресов и напрегнат работен ден. Наред с това кристалът идеално подхожда на всякакви модни комбинации, за които се сетите.

8. Аквамарин – ако търсите повече увереност

Ако само мисълта как ще излезете и говорите пред публика ви парализира, аквамаринът е вашият спасител. Това е не само камъкът на думите и общуването, но и на мисълта и интелекта. Поради тази причина може да си сложите някое бижу с него при следващата ви важна презентация, бизнес среща или конференция. Най-малкото с аквамарина ще изглеждате неотразимо.