12 кристала с целебни сили, които трябва да носите със себе си

Адел ги притиска между дланите си против сценична треска, Виктория Бекъм ги поставя зад кулисите на всяко нейно модно дефиле, а Миранда Кер ги използва, за да пречиства козметичната си линия. Разказваме ви кои 12 кристала могат да бъдат ваши добри спътници и какви са техните характерни сили.

 

Кристалите са познати на човечеството от дълбока древност и се използват за най-различни цели. Мнозина вярват, че в тях е скрита огромна мощ, която може да лекува, да успокоява и да сбъдва желанията. Затова може да ги видите в домовете на гадатели и ясновидци. Но голяма част от хората си остават скептично настроени към тези вярвания. Впрочем, съпругът на именитата физичка и химичка Мария Кюри – Пиер Кюри, открива, че някои кристали наистина могат да генерират електричество, когато се намират под налягане – едно от доказателствата за техния скрит потенциал.

 

А ето кои са тези дванадесет кристала:

 

Аметист

Лилавият камък не само ще ви помогне да скъсате си с нездравословните привързаности, но и ще ви помогне да прочистите тялото, ума и аурата си от негативните влияния. Това се дължи на защитните сили на аметиста, използвани още в Древен Рим.

Бял Кварц

Макар и безцветен, най-често срещаният кристал на нашата планета, съдържа в себе си пълния цветови спектър. Затова се приема, че не само усилва способностите и ефекта на другите камъни, но и изчиства застоялите енергии. Най-често силата му може да се усети, докато го държите в дланта си и се концентрирате върху своите желания, чувства или страхове. Между другото, белите кристали се използват и в т. нар. кварцова технология, която се използва за осветяването и захранването на модерния ни начин на живот. Доста често е наричан и планински кристал.

Розов Кварц

За разлика от белия си събрат, розовият кварц от дълбоки времена се използва за изцеляване на разбито сърце и усилване на прошката, състраданието и любовта, независимо дали става дума за романтична връзка, за семейна атмосфера или за самия вас. Камъкът може да бъде поставен във всяка стая на дома и носи много позитивни емоции.

Цитрин

В оранжево-жълтата красота на цитртина е заложена огнената страст на слънцето, която ще подсили вашата мотивация, вдъхновение и амбиции. Препоръчително е да занесете минерала на работното си място, за да ви донесе не само много просперитет и късмет, но и да ви дари с добри идеи и щедрост.

Лазурит

Неслучайно лазуритът, познат още и с латинското му име лапис лазули, е бил смятан за божествен атрибут в Древен Египет и Вавилон. Смята се, че скъпоценният камък отразява негативната и позитивната страна на всеки човек. С негова помощ ще можете да се отърсите от чувството за вина, да поемете отговорност за допуснатите грешки и да възстановите вътрешния си мир. Впрочем лазуритът се е използвал за изработването на бои и за извършването на множество магически ритуали.

Тюркоаз

Откакто свят светува тюркоазът е бил винаги почитан от най-различни култури, заради свещените му закрилнически и лечебни сили. Индианското население на Америка смята, че камъкът представлява земното съзнание на всеки човек. Поради тази причина, когато го носите, той ще засили вашето уважение към природата и ще отвори съзнанието ви за нейната безкрайна красота.

Флуорит

Флуоритът , със своите зелени, лилави, сини и бели краски, е кристалът на концентрацията, ясното мислене и вдъхновението. Затова се счита, че той не само ще ви помогне да успокоите тялото и ума си, но и ще избистри мислите ви, прогонвайки чувството за дезорганизация. Затова минералът стимулира извършването на проучвания, работоспособността и общата производителност.

Тигрово Око

Неслучайно кафяво-златният минерал е кръстен на силното животно. Енергията му е толкова мощна, че веднага можете да усетите как част от нея се прехвърля във вас. Използвайте го в комбинация с кристали, раздвижващи енергията, например аметист, за да помогне в разсейването на енергийните наслоявания.

Жадеит

Освен модерните технологични магнати, древните ацтеки също почитали зеленикавия жадеит като камъкът на изобилието и късмета. Той е идеален за себеоткриването, а след като сте изпълнили тази задача, можете да пристъпите към съсредоточаването на вашето време и енергия върху нещата, които са в съвършена хармония с вашите дарби и умения. Жадеитът ще ви дари и с късмет в материалния свят, и с дълбоко чувство на задоволеност.

Черен Турмалин

Въпреки тъмната си непрозрачна повърхност, черният турмалин е доста ценен заради защитните си способности. Той е идеален за успокояване и отблъскване на негативната енергия. Именно затова можете да го носите със себе си или да го сложите близко до вашето легло, за да ви предпазва докато спите.

Хелиотроп

Този красив тъмнозелен камък с червеникави оттенъци е перфектният инструмент за укрепване на силата, засилване на кръвообращението на тялото и заземяване на ума. Според някои легенди хелиотропът може да отвори портали към мистични светове. Освен това кристалът е идеален за прочистване, детоксикиране и възстановяване след дълга тежка нощ.

Карнелиан

Карнелианът, познат още и като карнеол, е скъпоценният камък на енергията и сбъдването на мечтите. Имате нужда от концентрация? Не се безпокойте – оранжево-червеният кристал ще ви помогне. Карнелианът е много подходящ и когато става дума за мотивация, свързана със спорта и здравословното хранене.