L`Oreal Paris с нов посланик, киното – без Клинт Истууд

Козметичният концерн L`Oreal Paris има нов международен посланик – френската актриса Камий Раза, която ще представя известната марка със слогана „Ти го заслужаваш“.

 

В последно време Камий Раза (1994) е известна с участието си в телевизионния сериал на Netflix „Емили в Париж“, но за да изгрее звездата ѝ на артистичния хоризонт не малка роля изиграва едно от първите ѝ участия в касов филм. Става дума за „15:17 до Париж“ на Клинт Истууд.

Прочу се и с партньорската си игра с Жерар Депардийо в „Капитан Марло“, с ролята си във филма „Завинаги млад“ на режисьора Гийом Кане.

Филмът на Клинт Истууд – „15:17 до Париж“ е по действителен случай – терористично нападение през 2015 г. във влака „Талис“, който се движи по линията Амстердам – Париж. Като оставим настрана участието на Раза, любопитното в избора на актьорите във филма, е, че Клинт Истууд поверява ролите на героите, обезвредили джихадиста Аюб ел Хазани, на самите момчета, пътували в опасния влак.

Клинт Истууд аргументира избора си, като разказва как когато се срещнал с хладнокръвните три момчета, проявили героизъм в онзи критичен момент, ги попитал дали те биха могли да играят себе си.

Те го помолили за малко време да обмислят предложението му, но колкото повече мислели върху идеята, толкова повече им харесвала. Накрая се оказало, че и тримата притежават талант. Освен това Клинт Истууд отбелязва, че когато те повторно пресъздали смразяващата случка, преживели истински катарзис. И „виновникът“ за това бил Клинт Истууд със своите напътствия и съвети. Междувременно стана ясно, че вчера (19 юли) големият актьор, режисьор и продуцент е съобщил в профила си в „Туитър“, че се оттегля от активната си кариера.

Тримата герои на премиерата „15:17 до Париж“.

„Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно“, гласи съобщението на Клинт Истууд в „Туитър“, придружено от колаж от снимки от различни периоди от кариерата му, продължила над 60 години.

Клинт Истууд, който на 31 май навърши 91 години, е носител на множество награди. Сред тях са две награди „Оскар“ за „Непростимо“ (1992) и „Момиче за милиони“ (2004); както и „Златен глобус“ за цялостно творчество.

Клинт Истууд.

Клинт Истууд често е цитиран с няколко крилати фрази, като например: „Каквото влагаш в живота си – това и накрая ще получиш от него“ и „Уважавай усилията си, уважавай себе си. Самоуважението води до самодисциплина. Когато притежаваш и двете, това е истинска сила“.

Камий Раза.

Познавайки методите на работа на Клинт Истууд и таланта на Камий Раза, нямаме никакви основания да се съмняваме, че актрисата ще бъде перфектен посланик на L`Oreal Paris и на слогана „Ти го заслужаваш“.