Лейди Гага към Макрон: „Вземи мерки!“

Преди броени дни звездата с екстравагантна визия се обърна лично към 25-ия президент на Френската република в социалната мрежа Twitter. Ето за какво става дума:

 

Франция продължава да бъде сред най-засегнатите държави от новия коронавирус. Според проучване, проведено от френския вестник Le Monde, 55% от французите считат, че правителството не е преценило тежестта на ситуацията, а 79% не знаят какво ще се случи в бъдеще. Оказва се, че американската певица също споделя мнението им. Така че тя лично се обърна към френския президент в Twitter:

Президент @EmmanuelMacron – миналата година демонстрирахте лидерските си качества в борбата срещу пандемиите. Сега имаме нужда от Вашата подкрепа в глобалната битка срещу #COVID-19, заедно с ООН, Коалицията за иновации за подготовка за епидемия (CEPI) и Глобалния алианс за ваксините (GAVI). Всички сме заедно в тази ситуация като #ГражданиНаСвета.“

С този туит Лейди Гага се позовава на действията на Еманюел Макрон от миналия юни, когато той поиска от международната общност да събере 13 млрд. долара за борба срещу някои опасни заболявания като СПИН и туберкулоза. Певицата се надява, че държавният глава ще поднови миналогодишната си загриженост и ще предприеме съответните действия срещу сегашната опасност.

Да припомним, че изпълнителката на „Poker Face“ е сред най-изявените активисти, които се борят срещу разпространението на коронавируса. Неотдавна, по време на видеоконференция със Световната здравна организация, 34-годишната знаменитост обяви, че е събрала 35 млн. долара за благородната кауза. Но и това не е всичко, на 18-ти април тя ще подкрепи всички служители в болниците като участва в шоуто „One World: Together at Home“, организирано от телевизионния водещ Джими Фалън. То ще бъде излъчено по двата американски канала ABC и NBC.