Кралското семейство: Училище, безопасност и една обидна дума

И кралското семейство се приготвя да се завърне към нормалното си ежедневие, след като Великобритания започна да разхлабва карантините мерки. Въпреки това херцозите на Кеймбридж все още не са напълно съгласни с някои от тях, а принц Хари сподели коя дума през последните месеци не го оставя на мира.

 

Частното училище на принц Джордж и принцеса Шарлот – Thomas’s Battersea в южен Лондон, наред с други образователни институции, детски градини и ясли, се готви да посрещне отново своите ученици от следващата седмица. Но като първа стъпка това ще отнася само за тези, които са първа и шеста година. Това, разбира се, на засяга първородния син на принц Уилям и Кейт Мидълтън, сега третокласник, но сестра му, която миналия септември започна образованието си, може отново да се види със съучениците си. Родителите ѝ, обаче, са на друго мнение.

По информация на вестник Times, внукът на Елизабет Втора и съпругата му, все още не желаят децата им да се връщат в класните стаи. Вместо това искат те да продължат заниманията си в домашни условия, както беше по време на карантината, без да изпращат Шарлот сама на училище.

Впрочем, преди известно време Кейт повдигна малко завесата на битието им по време на изолация, чрез видеоразговор с телевизионната емисия „This Morning“: „Джордж е нещастен, защото иска да прави същите неща като сестра си. Приготвянето на сандвичи с паяци е по-забавно от писането на домашни!“.

Припомняме, че херцозите на Кеймбридж бяха избрали да се самоизолират в дома си Анмър Хол, графство Норфолк, без да го напускат често, спазвайки стриктно противоепидемичните мерки на правителството. Един от малкото пъти, когато цялото семейство се бе озовало пред входната врата на жилището си, бе преди броени дни в 20:00 часа, когато ръкопляскаха на медицинските лица на първа линия, борещи се срещу коронавируса.

На другия край на земното кълбо бившите херцози на Съсекс също нямат търпение да бъдат разхлабени мерките и в Лос Анджелис, Калифорния, където неотдавна се преместиха да живеят. След като през януари заявиха, че планират да се оттеглят доброволно от кралските си длъжности, това предизвика множество реакции из британската общност. Действието им бе наречено „Мегзит“, следвайки модела на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз – „Брекзит“. Оказва се, че именно „Мегзит“ не само обижда принц Хари, но и не му дава мира.

Според информация на таблоида The Sun, малкият син на принцеса Даяна седи в основата на това решение, а не както се смяташе до този момент – Меган Маркъл. Затова принцът реши да разясни всичко по този въпрос в предстоящата им книга, за която списание “Banker Special” вече писа – https://special.bg/kralskoto-semeystvo-printsesa-sharlot-megxit-i-edna-kniga/.

Той искаше сам да поеме по този път, след като обмисляше намерението си в продължение на една година.“ – поясни The Sun и подчерта, че съпругата му само го е подкрепила: „Винаги му е казвала, че ще застане плътно зад него, независимо какво решение ще вземе.