Конкурс за деца и младежи за рецитиране на патриотично стихче

По повод 145 години от Освобождението на България сдружението “Дай, бабо, огънче” и читалището „П.К. Яворов”1926 в пернишкото село Мещица организират конкурс за рецитиране.

Конкурсът е онлайн и е насочен към децата – от 5 до 18-годишна възраст. В него състезаващите се могат да участват със стихотворение по избор, но задължителното условие е то да е на патриотична тема.

Фигура от Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“- известен още като „1300 години България“ в Шумен.

Организаторите на инициативата са обявили, че темата е „Поклон, Българийо, поклон!” и целта на конкурса е да събуди патриотични чувства.

Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Първа група – от 5 до 6 години (Детска градина-подготвителни групи), втора група – от 7 до 9 години, трета група – от 10 до 13 години, четвърта група – от 14 до 18 години.

Всеки участник трябва да запише клипче със стихотворението, което рецитира, и да го изпрати на е-поща: dai.babo.oganche@gmail.com до 20 февруари. То трябва да бъде с продължителност не повече от 5 минути.

Паметникът „Асеневци“ във Велико Търново.

След 20 февруари клипчетата ще бъдат качени на страницата на конкурса, а победителите ще бъдат определени чрез гласуване.

Към всеки клип трябва да има следната информация за участника: трите имена, възраст, град, учебно заведение, клас, телефон и задължително имейл за връзка.

Изглед от Панорамата „Плевенска епопея 1877 година”.

Децата, спечелили най-много гласове, ще бъдат наградени. Ще има и специални награди от организаторите и спонсорите на конкурса.