Колко струва най-скъпият круиз в историята

Седем континента, 62 пристанища, 32 държави, 140 дни — круизната компания Silversea подготвя околосветско пътешествие.

През 2020-а луксозният кораб Silver Whisper ще отпътува от пристанището на Форт Лодърдейл (Флорида, САЩ) на юг, след което ще обиколи целия свят. Триста осемдесет и двамата пътници ще пътуват над четири месеца. Очакват ги експедиции в трудно достъпни места, изключителни ретро партита, танго в местност с археологически разкопки, опасни ритуали, вечеря в стара църква, разглеждане на забележителности и фотосесии с морски гиганти. Ето само някои от опциите на маршрута:

 

-Като част от тридневния престой в Антарктика, гостите ще могат да наблюдават пингвини, тюлени и китове. Техни водачи в света на леда и дивата природа ще бъдат девет висококвалифицирани специалисти, включително морски биолози, геолози, натуралисти, орнитолози, глациолози и други. Професионалистите ще придружават пътешествениците  на екскурзии из ледения континент на лодки „Зодиак“, а на борда ще изнасят лекции и ще провеждат семинари.

 

-Едно от най-известните и труднодостъпни места по маршрута са островите Питкерн, единствената територия на Великобритания в Тихия океан, известна с бунта на кораба „Баунти“. Истинско събитие ще бъде посещение на остров Пасха, където гостите на Silversea ще станат свидетели на екстремни скокове с въжета, възникнали от местен ритуал. А на плажа Шампан във Вануату гостите ще станат участници във фестивала на традиционните водни танци.

 

-Близо до Буенос Айрес  пътешествениците ще посетят ретро вечер, организирана на място, където се правят археологически разкопки, която ще пренесе публиката в 30-те години на ХХ в., в епохата на тангото и черно-бялото кино.

 

-Още една вълшебна вечер очаква пътниците във Фримантъл, Пърт, където за тях ще свири симфоничен оркестър на фона на залеза. Прощалната вечер на околосветския круиз през 2020-а ще се състои в Единбург, във възстановена апостолическа църква, където под сводестите тавани с фрески, ястията ще бъдат сервирани на свещи.

 

На борда на лайнера Silver Whisper ще има луксозни каюти-апартаменти и обществени пространства, модернизирани в стила на флагмана на флотилията  – Silver Muse. Новият кораб ще бъде най-малкият в сегмента на ултра луксозните кораби, които някога са извършвали околосветски пътешествия. Освен това този круиз на Silversea ще бъде най-скъпият в историята.
Цената на пътуването в луксозен апартамент е  250 хил. долара.  Тарифата за класическите апартаменти започват от 62 хил. долара на човек.