Какво се случва с независимостта на Бритни Спиърс

На “Принцесата на поп музиката” Бритни Спиърс не ѝ е много лесно през последните десетилетия. Както неотдавна писахме, в момента се води съдебна битка за независимостта от баща ѝ – Джейми Спиърс, който все още е неин законен попечител. Тъй като родителят ѝ отговаря пряко за банковата ѝ сметка и начина на живот – и очевидно я тормози и насилва, това подтикна верните ѝ почитатели да започнат движението #FreeBritney („Свобода за Бритни“). Ето за какво иде реч.

 

Движението „Свобода за Бритни“ може да ликува. Години наред само адвокатите на звездата можеха да взимат отношение по въпроса, но ето, че сега дойде ред и на самата певица да каже какво мисли по случая. По информация на един от защитниците ѝ, Бритни сама решила да се изправи пред съда. Допълнително се знае, че става въпрос за „статута на нейното попечителство“. Заседанието по делото вече е насрочено – датата е 23-ти юни, от 13:30 часа.

Да припомним, че на 5-ти февруари тази година излезе документалният филм Framing Britney Spears. В него са засегнати някои от най-важните събития в живота на изпълнителката на Baby One More Time, които водят не само до частичното отнемане на свободата ѝ, но и до психическия ѝ срив през 2007 година.

Бритни и Джейми Спиърс.

Макар и все още Бритни Спиърс да не е гледала Framing Britney Spears, новината за лансирането му я накара да плаче в продължение на почти две седмици: „Бритни има усещането, че в живота ѝ е зейнала огромна дупка, заради цялата тази работа с попечителството. Тя много добре осъзнава, че това е не само битката на живота ѝ, но и че не може да се върне към нормалното си ежедневие, ако не я спечели.“ – сподели неотдавна неин близък. А какво ще се случи оттук нататък с нея – ще разберем след два месеца…