Какво ни е приготвил Netflix за това лято

Сезонът на дините и летните забавления дойде, а с него и новите филми и сериали по Netflix. Прочутият американски сайт за видео стрийминг е приготвил няколко доста интересни заглавия за верните си потребители, свързани с политика, екшън и забавление. Ето първите пет, които ще бъдат достъпни:

 

1. „Queer Eye“

Популярният, но скандален в някои държави, сериал се завръща с пети сезон. Този път Антони Поровски (кулинарен и винен експерт), Боби Бърк (специалист по дизайн), Карамо Браун (културолог), Тан Франс (моден експерт) и Джонатан ван Нес (коафьор и гримьор) заминават за Филаделфия, където ще преобразят живота на 10-ина късметлии от двата пола. Да припомним, че сюжетът на „Queer Eye“ е подобен на култовото американско предаване „Extreme Makeover“ (познато в България като „Пълна промяна“). Затова ви очакват множество монтажи с кадри „преди/след“, цялостна промяна на външния вид на участниците, добро настроение и дълбоки откровения, които не само ще ви докарат до сълзи, но и ще ви върнат вярата в човечеството.

2. „Da 5 Bloods“

Филмът на Спайк Лий, получил „Оскар“ за шедьовъра си „BlacKkKlansman“, разказва историята на петима афроамериканци, ветерани от войната във Виетнам. След дълги години те отново се завръщат на бойните полета в азиатската държава, за да намерят не само останките на водача на ескадрилата им (Чадуик Боузман), но и заровеното от тях съкровище. Отклонявайки се от канона на военните филми за Виетнам, този визуален разказ се фокусира върху живота на войниците, сражаващи се за страна, която продължава да ги дискриминира. Драмата на Спайк Лий хвърля една нова светлина върху един от най-тежките конфликти на XX век.

3. „Wasp Network

Едгар Рамирес, Пенелопе Крус и Гаел Гарсия Бернал са само част от престижния актьорски състав, който е събрал френският кинорежисьор Оливие Асаяс за новия си филм. Лентата е адаптирана по книгата на бразилския писател Фернандо Мораиш и разказва за шпионска кубинска група в Маями, която предава важна вражеска информация на Фидел Кастро. Екшън, интриги, патриотизъм, опасност и смърт – определено „Wasp Network“ ще ви държи под напрежение до самия си край.

4. „The Politician“

В първия сезон се запознахме с Пейтън Хобарт (Бен Плат) – амбициозен и борбен ученик от гимназията „Сейнт Себасчън“ в Санта Барбара, Калифорния, надяващ се, след като бъде избран за председател на ученическия съвет, да стигне един ден и до Белия дом. Впоследствие той става председател, но след доста драми и проблеми –  накрая е отстранен от поста. В последния епизод го виждаме като студент в Ню Йорк, желаещ да се кандидатира в местния сенат. И точно оттам започва вторият сезон, към който се присъединяват две нови актриси: Джудит Лайт – настоящият сенатор, пазещ дълбока тайна, и Бет Мидлър – саркастичният началник на нейния щаб. Но дали ще помогнат, или ще попречат на Пейтън – ще разберем много скоро…

5. „The Old Guard

След „Лудия Макс: Пътят на яростта“ (2015) и „Най-студеният град“ (2017), Шарлиз Терон определено доказа, че екшън ролите ѝ прилягат много добре. В предстоящия филм на Джина Принс-Байтууд, базиран върху едноименния комикс, южноафриканката става Анди/Андромаха Скитска. Тя е част от група търговци, които притежават способността да се лекуват от всяка болест и рана, и да живеят в продължение на милион години, но за тях настъпват трудни времена. Не само, че откриват друг човек, който притежава същите сили, но и непознати врагове се опитват да разгадаят вековната им, добре пазена тайна. Добавете към нажежената обстановка невероятни каскади и спиращи дъха сцени и ще получите идеалния блокбъстър за лятото!