Какво може да се направи с 8 млн. долара на остров Пукет?

Пукет е най-големият остров в Тайланд, привличащ сериозен брой туристи. През последното десетилетие вилите на острова в Югоизточна Азия са се увеличили над четири пъти – построени са над 4000 луксозни къщи.

Остров Пукет се простира на широчина 13 мили и дължина 30 мили. Красивото кътче от Тайланд дължи славата си на невероятните си пясъчни плажове и на постоянно задръстените си магистрали. Това е нормално – остров Пукет е райско кътче, където всеки мечтае да си купи къща.

Ето, например, каква вила може да си купите за около 8 милиона долара:

Модерна вила с пет спални на източното крайбрежие на острова.

Цена: 7.9 милиона долара

Специфични елементи: 5 легла, 6 бани, басейн, закрита зона за развлечения, частен достъп до плажа

Вилата е част от затворен комплекс. Интериорът е с огромни инсталации, с матови и черни полилеи. Най-големият плюс на къщата е, че всяка стая гледа към океана. Изключение прави трапезарията, която сякаш е загърбила океана. Къщата е пълна с лъскави повърхности. Една от спалните е в отделна сграда, а кухнята е по-скоро място, където да си пиете кафето, отколкото да готвите като истински главен готвач.

Вила на западния бряг, вдъхновена от Япония.

Цена: 8.64 милиона долара

Специфични елементи: 4 спални, 4 бани, басейн, киносалон, спа

За разлика от първата вила, която е с лъскави повърхности, при втората преобладава дървото и бетонът. Тази вила е проектирана да ви удиви с удобствата си – и от двете страни на стълбището има спалня, бар, баня и дрешник. Вилата е вградена в склон в планината. Като се смъкнете по централното стълбище надолу, ще стигнете до басейна. Отляво е кухнята и трапезарията, а вдясно – още едно жилищно пространство, с още спални.

В тази вила човек се чувства като в убежище. Всяка от спалните е по същество мини къща с бар.

Поразяващото и при двете вили е, че са безупречно поддържани, въпреки тайландската джунгла навсякъде около вас, в която попадате, веднага след като излезете на улицата.

Според местните брокери преди пандемията вилите в Пукет са били много търсени – но на цени в диапазона между 100 000 до 500 000 долара. Сега търсенето е засилено при по-скъпите къщи – при тези на цена между 2 – 10 милиона долара.

Продавачите смятат, че потенциалните им клиенти искат да си осъществят мечтата – да си купят къща с басейн в Пукет. Така че отговорът на въпроса, поставен в заглавието, е ясен – с 8 млн. долара в Пукет се сбъдват мечти.