Кафенета с екзотични животни са новата модна атракция

През последните години в Китай се създаде интересна тенденция животните да бъдат част от кафенетата като атракция за деца и туристи. Във все повече кафенета в страната стана популярно да има котки, а днес вече се виждат и редица заведения с екзотични животни.

Пекин е известен с няколко такива кафенета и ресторанти – в едно от тях има три миещи мечки, в друго посетителите могат да се снимат с около 30 хъскита, а в трето да се позабавляват с представители на породата японски ловни кучета Шиба ину, съобщи „Радио Китай“.

Първото кафене с таралежи в китайската столица има седем питомци, които собствениците държат в клетки отделно от зоната за хранене, а ако клиент поиска да се позабавлява с животинките, му дават дебели защитни ръкавици. Собствениците на кафенето стоят близо до клиентите и ги ръководят в играта с опитомените бодливи любимци.

Те са страхливи, затова трябва да сте много търпеливи. Трябва да ги държите много нежно и да говорите тихо. Скоро те ще се укротят, ще скрият бодлите си и ще можете да ги галите„, поясни един от собствениците на заведението Хан Сюефей.

Макар в Китай тенденцията за тематични кафенета с животнитепърва да навлиза, в Япония тя е популярна отдавна и заведенията разполагат с дори по-екзотични екземпляри, като идри, бухали и чинчили.