Истинската причина за отсъствието на Джоан Роулинг

Този 1-ри януари по HBO Max бе пуснат специален епизод, посветен на „Хари Потър“, подобно на култовия сериал „Приятели“. „Завръщане в Хогуортс“ събра милион зрители пред екраните, но създателката на Момчето, което оживя, не се видя никъде. Преди броени дни, обаче, Джоан Роулинг разнищи мистерията по време на интервю.

 

Както вече казахме, специалният юбилеен епизод бе излъчен точно на Васильовден. Почти всички важни личности – особено Ема Уотсън, Даниъл Радклиф и Рупърт Гринт, участвали в пресъздаването на магията във кинематографски формат, присъстваха в серията. От различните филмови декори, през милото събиране на колеги и приятели, до споделянето на интересни и забавни случки от снимачната площадка. Ала, както феновете забелязаха, авторката на „Хари Потър“ – Джоан Катлин Роулинг – не се виждаше никъде.

Джоан Катлин Роулинг.

Мнозина предположиха, че останалите не са били поканили 57-годишната британка заради нейни стари туитове относно трансджендрите и самото трансджендърство. Да припомним, че тогава не само се заформиха люти спорове между актьорския състав на поредицата, но и сума ти хора нападнаха Дж. К. Роулинг в социалните мрежи.

Роулинг, обаче, удостои всички с присъствието си на тазгодишната премиера на „Фантастични животни 3: Тайните на Дъмбълдор“.

Но преди няколко дни, по време на интервю с Virgin Radio Saturday по YouTube, писателката съобщи защо не е присъствала в „Завръщане в Хогуортс“: „Разбира се, че бях поканена, но просто не исках да го направя. Мислех, че специалният епизод засяга най-вече филмите, отколкото книгите. Затова отказах.“

А относно социалните мрежи – смятам, че са доста забавни. Но все пак между тях и мене и нещо като „любовно-омразни взаимоотношения“.