И „Хари Потър“ също със специален епизод

Чудесна новина за всичките фенове на Хари, Рон и Хърмаяни! След лансирането на специален епизод на „Приятели“, сега дойде време и на култовата сага да загрее своите почитатели. Ето за какво иде реч:

 

На 4-ти ноември 2001 г. бе световната премира на „Хари Потър и Философският камък“ – филмът, който тотално промени седмото изкуство и човечеството. Ето защо – по случай 20-тата годишнина на киносагата – са планирани всякакви интересни събития. Едно от тях е излъчването на специален епизод, вдъхновен от „Приятели“, за който вече писахме, по HBO Max.

Името му ще бъде Return to Hogwarts („Завръщане в Хогуортс“) и се очаква да излезе точно на Васильовден – 1-и януари 2022 година. Новината, разбира се, бе потвърдена и от самата дигитална платформа чрез туит.

Но това няма да е продължение на осемте оригинални филма, а нещо като интервю с главните и второстепенните герои: „Тази ретроспектива е вид отдаване на почит към всички онези, чийто живот е бил докоснат от този културен феномен, независимо дали става дума за актьорите, или екипа, вложили цялото си сърце и душа в този кинематографичен франчайз. Още един приказен миг за всички необикновени или страстни фенове на поредицата, които все още продължават да носят магическия дух на Дж.К. Роуинг двадесет години по-късно.“ – коментират и от снимачния екип, и от HBO Max.