Холивудски красавици с интелекта на Айнщайн

Десет прочути дами с блестяща външност и остър ум

 

Мнозина смятат, че не е задължително красивите жени да са и умни. В някои случаи това наистина е така. Дори сред звездите има много, които са направили кариера със собствената си външност и житейска находчивост, продължавайки да си живеят щастливо. Например, Ким Кардашиан преди няколко години написа писмо до майка си с куп елементарни правописни грешки. Експертите, които го анализираха, заключиха, че то съответства на нивото на четвърти клас. Но има и други примери – знаменитости, които са не само безусловно  красиви, но и много умни, както доказват тестовета им  за интелигентност.

Припомняме, че в повечето такива тестове резултатът от 90 до 110 показва средна интелигентност, а над 130 – изключителна интелигентност. Учените са изчислили, че Айнщайн би получил 160 точки на тест аза интелигентност.

Разказваме ви за 10 красавици, които имат не по-малко остър ум от брилянтния автор на теорията на относителността.

 

Синди Крауфорд IQ – 154

Оценките на Крауфорд в училище са отлични, а преподавателите са впечатлени от трудолюбието й. После Синди постъпва във факултета по инженерна химия в университет в предградията на Чикаго. Впрочем и там получава най-високите оценки. Синди Крауфорд и досега е смятана за най-умният супермодел в историята на модата.

 

Алиша Кийс IQ – 152

Кийс започва да пише песни на 14 години, преминава обучение в престижна школа за изпълнители с  ускорени темпове само за 3 години, а след това с лекота постъпва  в Колумбийския университет. Трудно е да се изброят музикалните награди на Алиша (тя, например, има цели 15 „Грами“), но звездата намира време и да се снима в киното, както и да се занимава с благотворителност. Скоро й предстои да издаде книга в съавторство с Опра Уинфри.

 

Кейт Бекинсейл IQ – 152                                                                                                        

Тя е не само безумно красива, но и умна. В сравнение с Айнщайн, коефициентът й на интелигентност е само с 8 пункта по-нисък. Учи в престижно частно училище в Лондон и още като тийнейджър е удостоявана два пъти с Наградата за млади писатели. След това постъпва в  Оксфордския университет, избирайки специалностите френска и руска литература. По онова време Кейт вече се е снимала в киното и решава да стане професионална актриса. Но все пак, Бекинсейл избира пълноценното университетско образование.

 

Джесика Алба IQ – 151

Очарователната и талантлива актриса е известна и с ума си. На 12 започва да посещава курсове по актьорско майстроство, а на 13 получава първата си роля. Въпреки успешната си филмова кариера, Джесика винаги се е притеснявала, че имиджът й на „сексапилна кукличка“ се отразява негативно на нейната кариера.  В края на краищата избра семейството, киното и собствения си бизнес, и добре направи.

 

Мерил Стрийп IQ – 143

Мерил Стрийп е учила във Васар Колидж, известен още като „училище за умни момичета“, в Дартмутския колеж и в Йейлския университет за магистър по изящните изкуства. Тя винаги се е стремила да бъде най-добрата, така че високият й IQ не е за чудене. Постиженията на Мерил Стрийп през годините стават все повече. През 2019-а, например, тя попадна с класацията „50-те най-влиятелни жени в сферата на развлеченията“.

 

Натали Портман IQ – 140

Въпреки многобройните си титли и награди – от „Оскар“ до „Златен глобус“, актрисата признава, че не планира да посвети целия си живот на актьорската професия. Обикновено,  думите не се разминават с делата й. Любопитно е с какво ще се захване Портман след края на филмовата си кариера? Може би ще стане преводач… В крайна сметка Натали владее пет езика: английски, немски, френски, японски и иврит.

 

Кеша IQ – 140

По дани на Blog prepschol Кеша е събрала  1500 точки от 1600 възможни в SAT теста, както и 140 в IQ теста. Което означава, че е по-умна от много от колегите си, макар да няма висше образоване. Кеша е отгледана в бедно семейство и веднага след училище заминава за Лос Анджелис, където започва работа като сервитьорка. В свободното си време се свързва с продуценти и музиканти. Днес песните й често са номер едно в класациите.

 

Клеър Дейнс IQ – 140

Клеър Дейнс не само изпълнява ролята на прозорливия агент от ЦРУ в хитовия сериал „Вътрешна сигурност“, но е умница и в реалния живот. Учила е в привилегировано частно училище, а след това е завършила психология в Йейлския унивреситет. Освен актьроската си кариера, има литературни интереси. Дейнс, например, е автор на предисловието на една от книгите на Нийл Геймън.

 

Мадона IQ – 140

Световно известната поп икона отдавна си е създала супер провокативен имидж, но това е само поредното доказателство за необикновената й интелигентност. Не е за чудене, че Книгата на рекордите на Гинес официално призна Мадона за най-успешния изпълнител в историята на популярната музика. Между другото, приятелите й твърдят, че певицата далеч не вятърничава знаменитост, а много разумен и прагматичен човек.

 

Никол Кидман IQ – 138

Този коефициент се класифицира като много високо ниво на интелигентност. И въпреки че на младини актрисата носеше маската на безпомощно момиче, всъщност е обмисляла много добре всяка своя стъпка. Неотдавна Никол призна, че се е омъжила  Том Круз по сметка. Дали това е вярно или не, истината е, че на 51-годишна възраст, Кидман си остава сред най-търсените холивудски актриси. А това не може да се постигне само с хубава външност.