Холивуд: Маколи Кълкин най-сетне получи своя собствена звезда

Актьорът от култовия коледен филм „Сам вкъщи” не само зарадва милионите си фенове по цял свят, но и получи сърдечна прегръдка от своята екранна майка на Холивудската алея на славата. Разказваме ви за какво става дума:

 

Четиридесет и три годишният американец най-накрая доживя момента, в който успя да види с очите си откриването на собствената си заведа на прословутата алея.

Щастливият Маколи, показващ собствената си звезда.

На престижната церемония, по данни на Euronews, присъстваше и Катрин О’Хара, която изигра грижовната и притеснителна майка на Кевин Маккалистър в култовата лента. В сърдечната си реч 69-годишната актриса обърна специално внимание на трудолюбивия си екранен син, който само на 10-годишна възраст бе сполетян от грандиозната световна слава: „Сам вкъщи” бе и винаги ще бъде обожавана глобална сензация… Причината милиони семейства по света да не пропускат да гледат филма на връх Коледа е именно благодарение на Маколи Кълкин.”

Емоционалната реч на Катрин О’Хара.

Знам, че работеше много, но някак си съумя да ни покажеш, че актьорската игра е най-естественото нещо на този свят. Сякаш просто бяхме взели това случайно момче с нас, наречено Кевин, а то не само се справи с всичко блестящо, но и междувременно се забавляваше много.” – сподели с гордост О’Хара, обръщайки се към Маколи.

Колаж, показващ прегръдките на Маколи и Катрин в първия филм и по време на холивудската церемония.

Част от другите важни гости включваха съпругата на Маколи Бренда Сонг, двете им деца, роднините му Рори и Куин, колегата му Сет Грийн и кръщелничката му Парис Джаксън.

Маколи Кълкин със съпругата си Бренда Сонг и двамата им сина.

Да припомним, че още със самото си лансиране през 1990-а „Сам вкъщи” се превърна в глобален боксофис хит, спечелил към 476.7 млн. долара. След две години излиза и неговото продължение – „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк”.  Оттогава насам и двата визуални разказа се считат за истинска коледна традиция, включително и за хиляди наши сънародници.