Гръцкият принц Филипос с трета сватба в Атина

Преди дни кръщелникът на принцеса Даяна – Филипос – принц на Гърция и Дания и син на бившия гръцки монарх в изгнание, се ожени за Нина Флор за трети път в Атина. Ето още подробности около това любопитно събитие.

 

Филипос и Нина Флор отпразнуваха църковната си сватба в катедрала в гръцката столица. Това е третият път, когато двамата влюбени си казват заветното „да“. Първият път бе през миналия декември, когато те сключиха брак в присъствието на ограничен кръг приятели заради COVID-мерките в Сейнт Мориц в Швейцария. Вторият – този месец май, на тържество в Обединеното кралство, съобщава Vanity Fair.

Щастливите младоженци.

Филипос е на 35 години и работи в хедж фонд в Ню Йорк. Той е роден в Лондон, където в изгнание живеят баща му – бившият крал Константинос II и майка му – кралица Анна-Мария Датска. Въпреки че в Гърция монархията е премахната през 1974 г., семейството е запазило своите титли. След сключването на църковния брак Флор, която е творчески директор в основаната от баща ѝ компания – VistaJet, също получава титлата принцеса.

Нина Флор.

По време на церемонията бъдещата принцеса носела бяла копринена рокля с тафта, модел на Шанел. Тя била с V-образно деколте с панделка отпред и плисирана долна част. Визията на Нина Флор била допълнена с антична диадема – тип корона, която била взела назаем от свекърва си, кралица Анна-Мария.

На тържеството присъствало гръцкото кралско семейство, включително кралят и кралицата и техният най-голям син – престолонаследникът принц Павлос (1967) и неговата съпруга – принцеса Мария-Шантал.

Кралица София (със зелената рокля) с гости на сватбата.

Официални гости били испанската кралица София, и британските принцеси – внучките на кралица Елизабет Втора – сестрите Беатрис (1988) и Евгения (1990) (баща им е средният син на кралицата – принц Андрю, а майка им – Сара Фъргюсън).

Това е един от първите публични ангажименти на принцеса Беатрис след раждането на дъщеря ѝ Сиена Елизабет през септември.

Принцеса Беатрис.

Внучката на кралицата отново била облечена с едноцветна рокля на „Гучи“ – модел от 2018 година. „Роклята ѝ струва около 3.500 паунда“, съобщават от Daily Mail. Тя правела впечатление с дългите си ръкави и с бродираната си розова панделка отпред. Освен това Беатрис се откроявала от останалите дами по това, че носела косата си спусната – на вълни.

Принцеса Евгения.

По всичко изглежда, че Филипос, кръщелникът на покойната принцеса Даяна, поддържа близки отношения с британските кралски особи. Преди това той присъства на кралската сватба на принцеса Евгения през 2018 г., а Флор е добра приятелка със съпруга на принцеса Беатрис – предприемачът с агенция за недвижими имоти Едоардо Мапели Моци, пише Daily Mail.