Ferrari F12 Berlinetta Stallone by Mansory

Мнозина са запознати с това колко сериозна е тунинг марката Mansory и колко скандални могат да бъдат нейните стайлинг варианти. Популярна в цял свят със своите цялостни решения за оптичен и силов тунинг, Mansory е едно от водещите тунинг имена на пазара.

 

Работата на германската фирма се разшири от Mercedes-Benz и BMW до Bentley и Rolls-Royce, стигайки до върхови спортни коли, като Lamborghini и Bugatti. Марката не пропуска и година, без да представи поне едно от своите постижения на Showroom-a в Женева. Ето защо това, което Mansory е направил с този F12, е просто необяснимо, въпреки че резултатът е не само освеженият вид.

 

Mansory е взел достойното Ferrari F12 Berlinetta и го е превърнал в Сталоун, предизвикващ нееднозначни оценки. Автомобилът не е кръстен на известният актьор, но още не се знае, какво точно е имала предвид марката избирайки това име. В екстериора на суперколата се наблюдават редица актуализации на стила, включително преработена рама и аеро комплект с въглеродни влакна.

 

Подобренията включват новият спойлер на бронята, предните въздухозаборници и на капака на багажника, страничните прагове, композитни въздухопроводници и задната част на дифузьора. Оптична красота придават големите (21 инча отпред и 22 отзад) джанти, с които завършват визуалните промени. Но Mansory не е спрял дотук и е „прекалибровал“ целия интериор.

 

 

Кабината изобилства от пурпурни цветове и черна кожа с шарнирен шев по ръбовете, както и с повърхности от въглеродни влакна. Новия спортен волан с плоско дъно, алуминиеви педали и осветени прагове на вратата подсилват спортния облик на машината.

 

Немският тунер допълнително модифицира 6.3-литровия V12 на Berlinetta чрез преработен ECU и нова изпускателна система. Заедно тези нови елементи увеличават мощността от 730 к.с. и 690 нм въртящ момент до 765 к.с. и 732 нютон метра. Тази модификация е трудна за оспорване, но още по-трудно е, предвид визуалните промени, да си представим, че Mansory знае по-добре, отколкото Ferrari. Ценообразуването е доста солидно, но бройките са крайно ограничени. Очевидно е, че трябва да имате пари в излишък, ако сте решени да придобиете подобрен модел на Ferrari. Говори се, че цената на Mansory F12 Berlinetta Stallone надхвърля сумата от 1.3 милиона евро.