Елтън Джон обяви кога изнася последно шоу във Великобритания

Елтън Джон обяви, че последното му шоу в Обединеното кралство ще се състои на фестивала в Гластънбъри през 2023 година.

Организаторите на събитието първо разкриха, че Джон ще свири на Pyramid Stage в неделя, 25 юни, закривайки така наречената главна сцена с едва второто си появяване на фестивал в Обединеното кралство.
Новината пристига, малко след като Елтън Джон пя на последното си шоу в САЩ на стадион „Доджър“ в Лос Анджелис през ноември.

Дуа Липа и Елтън Джон.

Това бе истинско грандиозно събитие, което включваше изяви на Дуа Липа, Кики Дий и Бранди Карлайл и беше предавано на живо по Disney+.
„Не мога да бъда по-развълнуван от това да бъда хедлайнер на сцената на Pyramid. Тъй като краят на моето турне Farewell Yellow Brick Road наближава, няма по-подходящ начин да се сбогувам с моите британски фенове“, призна Елтън Джон.

„Те бяха повече от брилянтни и ме подкрепяха през всички върхове и падения в кариерата ми… Нямам търпение да прегърна духа на най-великия фестивал в света“, добави изпълнителят.


Съорганизаторът на фестивала в Гластънбъри, Емили Ийвис, уточни: „Ние ще закрием фестивала и ще отбележим този огромен момент в общите ни биографии с най-великото от всички изпращания. Толкова сме щастливи, че най-накрая ще доведем „Човека-ракета“ във „Фермата Worthy“.
Въпреки че се предполага, че фестивалът в Гластънбъри ще отбележи последното шоу на Елтън Джон в Обединеното кралство, това няма да е последният му концерт като цяло, защото турнето му Farewell Yellow Brick Road, което започна през 2018 г., ще продължи в Европа до юли 2023 година.

Концертът на Елтън Джон в неделя вечерта – на 25 юни 2023 г. – окончателно разсея слуховете, че Тейлър Суифт, която трябва да се завърне на сцената с турнето си Eras през 2023 г., ще пренасрочи планираното си още през 2020 г. участие за следващата година. В настоящия момент датите на турнето на Суифт не й позволяват да пее на Гластънбъри в друга вечер освен на същата дата.

Glastonbury 2023 ще се проведе от сряда, 21 юни, до неделя, 25 юни. Цената на билетите за събитието, които бяха разпродадени в рамките на един час, когато бяха пуснати в продажба в началото на ноември, беше 335 паунда плюс такса за резервация.
Обръщайки се към посетителите на фестивала в „Туитър“, Ийвис обясни, че причина за скока на цените са големите покачвания на разходите за провеждането на супер шоуто, както и огромното финансово въздействие от двете години без фестивала, отложен заради COVID-19.