Елизабет Дебики – новата принцеса Даяна в „Короната“

Елизабет Дебики ще участва в петия и шестия сезон на „Короната“ по „Нетфликс“. Тя е определена за ролята на Даяна, принцесата на Уелс, обявиха продуцентите на хитовия сериал.

Познаваме Дебики от ролите й във „Великият Гетсби“ на Баз Лурман, в „Мъжът от U.N.C.L.E.“ на Гай Ричи и в „Пазители на галактиката“ на Джеймс Гън. Съвсем скоро ще я видим в дългоочаквания филм на Кристофър Нолан „Тенет“ – от 26 август по кината във Великобритания, а от 3 септември – по кината в Съединените щати.

Австралийската актриса, която на 24 август ще навърши 30 години, ще се превъплъти в образа на нелепо загиналата принцеса, която в момента на катастрофата е на 36 години. Любопитна подробност е, че тя е висока 190 см, а принцеса Даяна е била „само“ 178 см. Всъщност, ръстът на Дебики винаги е будил интерес у журналистите.  Така веднъж им обяснява, че е израсла в къща с високи стени и ръстът не й е създавал никакви проблеми, друг път трябва да си признае, че в тийнейджърските години много се прегърбвала – като повечето в тази възраст искала да бъде като другите, да е част от тайфата, а не да стърчи като върлина с една, две глави над другите. Днес обаче тя няма проблеми с ръста си и той не й пречи в различните превъплъщения. Онова, което представлява проблем за нея е, извън сцената и светлините на прожекторите да бъде себе си, а не да не може да излезе от ролята си, по която работи в момента. Според нея понякога да излезеш от роля е много по-трудно от самото изграждане на нов образ. Ето защо Дебики ще е интересна за зрителите и като принцеса Даяна, и като Дебики в периода след снимките по сериала.

Даяна и Ема Корин

Сюжетът на сезон пети и шести се спира на най-бурните години в Уиндзор – това са 90-е и първите години от новия век.

В тези два сезона от „Короната“ ще станем свидетели на разпадането на брака на принцеса Даяна с принц Чарлз, както и на смъртта й по време на автомобилната катастрофа в Париж през 1997 година.

„Духът на принцеса Даяна, думите и действията й живеят в сърцата на толкова много хора. За мен е голяма чест и привилегия да се присъединя към този невероятен сериал, в който се влюбих още от първия епизод“, пише Дебики в официалния акаунт на „Короната“  в „Туитър“.

Дебики ще изиграе по-зрялата Даяна, поемайки „щафетата“ от новата звезда – 24-годишната британка Ема Корин. Тя играе Даяна като по-млада в четвъртия сезон на сериала, който може да гледате още тази есен.

Джонатан Прайс и принц Филип

Миналата седмица бе обявено, че в ролята на принц Филип – съпругът на кралица Елизабет Втора – ще видим актьора Джонатан Прайс. Като по-млад принцът ще бъде изигран от Тобайъс Мензис, когото сме виждали в „Игра на тронове“. Всъщност, и Джонатан Прайс помним от този култов сериал, както и от „Двамата папи“, където той изгради толкова сложен образ, че бе номиниран за „Оскар“. Тогава Прайс, за когото това бе първа номинация, се пошегува, че на неговите 72 години е щяло да бъде по-добре да го номинират за изгряваща звезда. Както се вижда с такива колоритни образи Дебики няма да скучае.

Имелда Стонтън и кралица Елизабет Втора

В пети и шести сезон като кралица Елизабет Втора ще видим Имелда Стонтън. Тя ще замени Оливия Колман и Клеър Фой, които също се превъплътиха в образа на кралицата, но в нейната по-млада „версия“.  А в ролята на сестрата – принцеса Маргарет ще видим актрисата Хелена Бонам Картър. Тя е страхотно попадение за ролята на бунтарката в британския кралски двор, тъй като в реалния живот е известна с провокативния си въпрос: „Кой иска да бъде нормален, след като може да бъде уникален?!“