Джони Деп продаде свои картини за 3.65 млн. долара

Известният американски актьор Джони Деп продаде на търг в Лондон картини от поредицата си „Приятели и герои“.

В нея той е нарисувал четири личности, които са го вдъхновявали: китаристът Кийт Ричардс, певецът Боб Дилън, актьорът Ал Пачино и актрисата Елизабет Тейлър.

Всяка от тези работи е продадена за 18 220 долара. Освен това актьорът е продал близо 780 подписани копия, с което е спечелил 3.65 милиона долара.

„Чрез изкуството винаги съм изразявал чувствата си и съм се замислял за живота на хората, които са били най-важни за мен – моето семейство, приятелите ми и хората, на които съм се възхищавал.

Годините наред картините, които съм рисувал, запазвах за себе си, но сега виждам, че така само съм си поставял ограничения. Никой никога не трябва да се ограничава” – обясни Джони Деп по повод участието си на аукциона.

Актьорът продаде картините си близо два месеца, след като на 1 юни бе произнесена присъдата по делото му срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Решението бе в полза на Деп – Хърд бе призната за виновна за това, че го е наклеветила и е засегнала тежко честта и достойнството му.

Съдът нареди актрисата да плати на бившия си съпруг сумата от 15 милиона долара. От тях $10 млн. са компенсация, а останалите $5 млн. са глоба. В крайна сметка последната сума бе намалена на 350 000 долара.

Ден след обявяването на присъдата – на 2-ри юни Джони Деп призна, че съдът е „успял да върне живота му“. Той заяви, че е благодарен на децата и на всички хора, които са повярвали в него и са му позволили да покаже на света истината.

На 14 юли съдът отхвърли искането на Амбърд Хърд да заведе ново дело. Тя се аргументира с факта, че един от съдебните заседатели не бил този, който трябвало да бъде призован в съда, и това нарушавало правото й на справедлив процес.

Съдията обаче отхвърли искането й, като в заключението си написа, че „съдебният заседател е преминал всички проверки“.