Джоан Роулинг ще издава нова книга

Майката на Хари Потър се готви да лансира нова книга. Предвидено е тя да излезе този октомври, но няма да бъде поредната история за момчето магьосник, а за изцяло нов персонаж на име Джак.

 

По данни на френския книгоиздател Gallimard, новият сюжет, измислен от британката, ще бъде насочен основно към по-малките читатели между 8-9 години. Освен това е планирано той да бъде преведен на повече от 20 езика и да излезе на 12-ти октомври. Оригиналното заглавие на книгата е The Christmas Pig („Коледното прасе“).

Сюжетът разказва за момченцето Джак, което е много привързано към своята плюшена играчка прасенце. Двамата споделят заедно, както хубавите, така и лошите моменти, радвайки се безкрайно много един на друг. Но в един момент светът на Джак се преобръща с главата надолу, след като любимият му другар изчезва безследно малко преди Бъдни вечер.

Дж. К. Роулинг.

Засега се знае и че във Великобритания „Коледното прасе“ ще бъде издадена от Hachette Children’s Group, а в Северна Америка задачата ще бъде поверена на книгоиздателя Scholastic. Освен това книгата ще бъде преведена и на турски, китайки, иврит, тайландски и японски. Много е възможно да се появи и на българския пазар – досега романите на Роулинг са издавани от „Егмонт“.

Едвиж Паске – президентът на Gallimard Jeunesse.

Читателите ще открият в книжката едно наистина невероятно и вълнуващо коледно приключение, описано от талантливата Роулинг.“ – ни уверява Едвиж Паске, президентът на Gallimard Jeunesse.

Някои от трудовете на Джоан Роулинг, превърнати в одеяло.

Да припомним, че освен книгите за Хари Потър – донесли й световна известност – британската авторка има и други издадени произведения. Приказката „Икабог“ (2020), романът за възрастни „Вакантен пост“ (2012) и криминалните истории от серията „Корморан Страйк“ от 2013-а, издавани под псевдонима Робърт Галбрейт.