Да седнеш на пейка с послание в Пловдив

Неотдавна кметът на пловдивския район „Тракия“, Костадин Димитров, реши да зарадва своите съграждани и живущите в района с нова и интересна инициатива. Разказваме ви за какво става дума:

 

Едно от най-любимите места за разходка на жителите на хилядолетния град е в красивия парк „Лаута“. Той е създаден през 2011 г., голям е 402 421 кв. м. и разполага със зона за отдих, детски кът, чешми, главна алея и зона за барбекю и пикници. Името му произлиза от селото Лаут (намирало се на същото място), за което има данни, че е съществувало още през XVI век. Но не само заради това Костадин Димитров избира именно „Лаута“ за реализиране на новия му проект, озаглавен „Пейка с послание“.

Парк „Лаута“.

С монтирането на първата пейка, кметът на „Тракия“ хем дава старт на доброто начинание, хем и по този начин почита паметта на баща си – доц. д-р Димитър Димитров, известен лицево-челюстен хирург: „Тази алея (наричана също и „Младоженческата“) бе любимото място за разходки на баща ми.“ – споделя с тъга синът.

Кметът на район „Тракия“ – господин Костадин Димитров, седящ върху първата поставена пейка от кампанията.

Кметската кампания ще позволи на включилите се в нея да оставят траен и уникален отпечатък, свързан със събитие, важно за тях: рожден ден, пенсиониране, дипломиране, лични и професионални успехи. Инициативата „Пейка с послание“ цели да подкрепи местната общност и да превърне публичните места в красиви оазиси и зони за отдих.

Дарението ще допринесе за разкрасяването на градската среда, а хиляди жители ще могат да се запознаят и да оценят вашите послания.”- допълва кметът на „Тракия”.

Кметството на район „Тракия“ в Пловдив.

Всички граждани и компании, които желаят да се включат в проекта „Пейка с послание”, е необходимо първо да се обадят на телефонния номер 032/682323 или да пишат на електронната поща на район „Тракия“ – trakia@plovdiv.bg .