Две букви, една сричка: Новото име на Кание Уест

Преди броени дни бившият съпруг на Ким Кардашиян шокира света с решението си изцяло да промени името си. Афромериканецът желае вече да му казват само „Йи“ (Ye). Ето за какво иде реч:

 

Певецът, който преди няколко месеца съвсем насериозно реши да се кандидатира за 46-ия американски президент, пак е намерил начин да привлече вниманието към себе си. По информация на Entertainment Tonight и Associated Press, неотдавна Кание Омари Уест е внесъл необходимите документи във Върховния съд на Лос Анджелис, за да поиска официално да промени рожденото си име. Бащата на Чикаго, Псалм, Сейнт и Норт вече няма да има нито собствено, нито фамилно име – ще се казва само „Йи“ (Ye).

Обложката на Ye.

Любопитно е да се спомене, че близките на звездата отдавна се обръщат към него по този начин, а деветият му студиен албум е озаглавен именно така. Но Темида все още не се е произнесла по въпроса – най-рано финалният ѝ отговор ще стане ясен чак следващата седмица.

Въпросният туит.

В интерес на истината, не за първи път на изпълнителя на Can’t Tell Me Nothing му хрумват такива щури и налудничави идеи. През 2018-а Кание публикува доста мистериозен туит, който гласеше: „Познат официално с името Кание, аз съм Йи… Исках нещо, което да се асоциира с моята енергия… Мисля, че от „вие“ няма по-важна дума в Библията (каквото е значението на Ye в староанглийския).“

Десетият студиен албум на Кание Уест – Jesus is King.

Четиридесет и четири годишният рапър е и много вярващ християнин, както свидетелства и последният му музикален албум Jesus is King („Иисус е цар“). Но какво ще се случи с рязката „нова промяна“ на Кание Уест, на нас ни остава само да чакаме и да видим какво ще каже Върховният съд в Лос Анджелис…