Кание Уест не успя да се регистрира за кандидат-президент в Южна Каролина

Рапърът Кание Уест не е предоставил нито един от 10 000 подписа, необходими, за да се регистрира кано независим кандидат на президентските избори в САЩ в избирателната комисия в Южна Каролина, съобщава FOX News. Дали причината за това е, че не е успял да спечели ничие доверие на предизборния си митинг?

 

Причината е по-прозаична – крайният срок, в който кандидат-президентите можеха да се регистрират в Южна Каролина, изтече на 15 юли. Иначе вероятно рапърът е успял да събере някакви подписи, защото в началото на срещата със симпатизантите си в град Чарлстън помоли присъстващите да се подпишат в полза на кандидатурата му.

По време на събирането Кание Уест засегна чувствителни теми като международната търговия, абортите и правата по лицензионните договори.

Кандидатът за бъдещ наследник на Доналд Тръмп се появи с бронежилетка, а главата му отзад бе обръсната така, че да се чете числото 2020. Той говореше на присъстващите – около 200 души – без микрофон.

В един момент от своето изказване 43-годишният музикант не успя да сдържи сълзите си, говорейки по темата за абортите (той и друг път се е изказвал срещу тях, подчертавайки, че „следвайки написаното в Библията“ се обявява за „живота“). Кание Уест призна, че когато бил в корема на майка си, и тя, и баща му мислели как да прекъснат бременността. „Нямаше да го има Кание Уест тогава – баща ми имаше много грижи на главата си и не му беше до бебе“.

Кание Уест с дъщеря си Норд.

Рапърът продължи с откровенията: „Едва не убих собствената си дъщеря Норд – най-голямото ни дете“. (Кание Уест и Ким Кардашиян имат и още една дъщеря – Чикаго и двама сина Сейнт и Саам.)

„И дори и жена ми да реши да се разведе с мен след тази реч, трябва да призная, че именно на нея дължа Норд, защото аз не исках да имам дете. Ако стана президент няма да забраня абортите, защото незаконните аборти крият ужасяващи рискове, но всяко семейство с новородено ще бъде подкрепяно финансово. Ще получи по един милион долара!“ – обеща рапърът.

И втори път Кание Уест се разплака – това бе, когато си спомни за майка си, починала през 2007 г. в резултат на усложнения, настъпили след операция.

Хариет Тъбман.

В хода на срещата Уест спомена афроамериканката Хариет Тъбман, която е известна с това, че се е борила срещу робството. Според рапъра обаче „тя никога не е освобождавала роби, а просто е сменяла робовладелците им“. С това изказване Кание Уест предизвика силно негодувание сред присъстващите, заради което трябваше да ги смъмри, че са много шумни.

Като цяло поведението му е странно, отчита Variety. Рапърът настоява присъстващите да пазят „пълно мълчание и да спазват въведения ред“, друг път ругае събралите се заради това, че го аплодират. По неясни причини изгонва и един от присъстващите свои потенциални избиратели.

Джей Зи и Кание Уест.

Строгото поведение на Кание Уест е необяснимо, още повече, че партията, която твърди, че представлява, се нарича „Birthday Darty“ (BDY) – „Парти за рожден ден“. Наименованието й може да обясни причината, поради която Кание Уест предлага за вицепрезидент още един представител на шоу бизнеса – американският хип-хоп изпълнител и продуцент Джей Зи, но не и фелдфебелското му отношение към симпатизантите.

Преди време в интервю за „Forbes“ Кание Уест обяви, че ако бъде избран за президент на Съединените щати, той ще черпи от опита на Уаканда – митичната африканска държава от американския филм „Черната пантера“ на „Марвел Комикс“.

„Много афроамериканци не обичат „Черната пантера“ и начина, по който са ги показали в Уаканда. Но ще използвам структурата, по която е изградена митичната Уаканда, защото тя най-добре показва как би работил моят екип в Белия дом“, обяви Кание.

Припомняме, че той многократно е намеквал, че ще се кандидатира за президент, но го направи едва в началото на юли, пропускайки редица срокове за регистрация в няколко щати. Все пак първият щат, в който успя да го направи, бе Оклахома. Там той успя да мине през всички бюрократични процедури преди крайния срок. Що се отнася до други щати, като споменатата вече Южна Каролина, там той се провали в събирането на подписите. А в същото време има намерение да инициира подписка, с която да настоява да му се даде втори шанс да се регистрира в избирателните комисии, където вече са спрели да приемат кандидатури. Дали ще успее? Както е започнал със забележките и гоненето от предизборните срещи, по-скоро ще е трудно да се надяваме на оптимистична развръзка.