Дрейк спасява увеселителен парк в Германия

Канадският рапър е инвестирал около 100 млн. долара в реновирането на Luna Luna, намиращ се до немския град Хамбург. Ето за какво иде реч:

 

По данни на Sky News, още през 2019 г. 36-годишният цветнокож изпълнител решава отново да пусне в експлоатация хамбургския увеселителен парк Luna Luna. Това, разбира се, е много възможно през 2023 година. Да припомним, че Дрейк е голям ценител на изкуството – особено съвременното – затова постъпката му не е много учудваща.

Когато за първи път чух за Luna Luna, бях поразен. Това е толкова уникален и специален начин да изживеете изкуството. Това е голяма идея и възможност, съсредоточаваща се около това, което обичаме най-много: обединяването на хората.“ – споделя в неотдавнашно интервю Дрейк.

Откриването на Luna Luna през 1987 година.

В интерес на истината, лунапаркът е замислен най-вече като „пътуващ терен на модерното изкуство“ по думите на неговия основател – австрийският архитект Андре Хелер. Той получава и помощта на известните художници Жан-Мишел Баския, Кийт Харинг, Рой Лихтенщайн, Салвадор Дали, Дейвид Хокни, Кени Шарф, Роланд Топер, Жан Тигели и Соня Делоне, чиито произведения на изкуството впоследствие са изложени в него. Наред с това тематичното увеселително място е било замислено най-вече като „пътуващ музей на съвременното изкуство“, така че Luna Luna е трябвало след Хамбург да замине на турне в Кралство Нидерландия през 1988-а, а следващата година – в Съединените американски щати.

Въздушна снимка на Luna Luna.

За жалост, Luna Luna просъществува само три месеца (от 4-ти юни до 31-ри август 1987-а); част от основните причини включват неразбирателство и финансови затруднения.