Поглед към разкошното имение на рапъра Дрейк в Торонто

Имотът се простира върху 50 хил. кв. фута, разполага със собствено баскетболно игрище и е дело на прочутия канадски архитектурен и интериорен дизайнер Ферис Рафоли. Ето и с какви други екстри се отличава екстравагантното жилище на музиканта:

 

Понеже я строях в родния ми град, исках сградата да издържи поне 100 години. Тя притежава монументален мащаб и ще бъде едно от нещата, които със сигурност ще ме надживеят един ден. Затова исках тя да бъде с вечна и здрава конструкция.“ – резюмира Дрейк.

Антрето.

Дизайнът на шикозното имение е вдъхновен от архитектурния стил Боз-ар, особено популярен от 30-те години на XIX в. до началото на на XX век, но е с по-изчистени линии и по-минималистичен вид. Въпреки това навсякъде се усещат величието и разкошът, които излъчва шедьовърът на Дрейк и Рафоли.

Баскетболното игрище.

Според архитекта докато фасадата напомня за Боз-ар, интериорът се доближава до стила Арт деко, макар и малко по-модернизиран: „След като веднъж сте избрали определен стил, може да се позабавлявате с него, използвайки въображението ви. Дрейк искаше неговият дом да се отличава с невероятен лукс, което ясно си проличава от размера на стаите и използваните материали.“

Банята на Дрейк.

Едно от най-впечатляващите места в цялото имение е преддверието с неговата специфична облицовка от солиден варовик, черен мрамор Неро Маркина и огледала с бронзови рамки.

Преддверието.

Другата спираща дъха зала е тази, в която се намира и скъпоценното пиано на собственика. Музикалният инструмент е дело на австрийския бранд Bösendorfer и е украсен от даровития японски художник Такаши Мураками: „Светът на Дрейк изцяло се върти около музиката, затова той в никакъв случай нямаше да купи просто някакво си пиано. Тази скъпа и автентична вещ умело съчетава в себе си изкуството, занаята и качеството.“ – подчертава Ферис Рафоли.

Прословутото пиано на Bösendorfer и 13-метровата зала.

Но дали пианото първо би грабнало вниманието ви, след като помещението е високо поне 13 метра, да не говорим за скъпите материали и шикозни мебели в него…

Кухнята.

Част от другите помещения включват голяма гардеробна на два етажа, просторна кухня, гостна, басейн и личното звукозаписно студио на музиканта. Но Дрейк споделя, че най-много обича да прекарва свободното си време в спалнята, която е свързана и със собствената му баня, гардеробното помещение и голямата тераса към нея: „Именно спалнята е мястото, където идвам да си отпочина от света и да започна новия си ден. На мекото легло сякаш летиш, душът ти помага да си подредиш мислите, а гардеробната, докато се обличаш в нея, те приканва да започнеш разговор със самия себе си.“.

Спалнята на Дрейк.

Между другото, оттук можете да видите част от споменатите стаи в имението на Дрейк в най-новия му сингъл „Toosie Slide“ – https://www.youtube.com/watch?v=xWggTb45brM .

 

Няма съмнение, че Дрейк и Ферис Рафоли вече са оставили едно луксозно и уникално дизайнерско наследство не само на Торонто, но и на света.