„Дисниленд“ разгневи феновете си като комерсиализира исторически атракцион

Една от най-старите атракции на „Дисниленд“ се превърна в магазин за подаръци. Киноцентърът Main Street Cinema отваря врати през 1955 г. и е една от малкото атракции, останали отворени от първия ден на откриването на Дисниленд до днес. Театралният комплекс излъчва класически късометражни филми от 20-те и 30-те години на миналия век като Steamboat Willie и Plane Crazy. Всеки филм, дълъг около шест до осем минути, привлича посетителите, търсещи спокойна почивка от парка.

 

„Дисниленд“ вече разполага с магазини за сувенири и подаръци, затова мнозина фенове на атракционния комплекс критикуват идеята за трансформирането на една от най-старите исторически атракции в магазин, отбелязвайки че Main Street вече разполага с достатъчно магазини и няма нужда от повече.

 

 

Мненията на феновете в социалните мрежи са, че това е неуважително към ранната история на Disney Animation и че сувенирният магазин няма място в историческото кино и дори нарушава тематичната концепция на парка. Разбира се има и напълно противоположни мнения, според които няма никакъв проблем в това, че паркът прави подобрения и промени. Те също така твърдят, че киното се използва твърде рядко, а сега ще привлича повече посетители да влизат вътре и ще бъде съживено.

„Предполагам, че новото нещо, за което хората са разтревожени, е че „Дисниленд“, е вкарал стоки в кинозалата на главната улица. Никой не влиза там и сега те са загрижени,“ споделя още един потребител в социалните мрежи. Според сайта на „Дисниленд“, там вече има девет магазина на главната улица, които продават сувенири и подаръци – основно дрехи, произведения на изкуството, закуски и играчки, както и известните уши на Мики Маус.

 

 

Disney World във Флорида трансформира киното Main Street в магазин още през 1998 г., а Tokyo Disneyland затвори своето през 2015 г. Официален представител на „Дисниленд“ заяви пред Sun Online Travel, че Main Street Cinema ще продължи да функционира и като театър без да има промени във филмовите програми.