Били Айлиш – новата Грета Тунберг

Двадесет годишната певица вече си е поставила за цел, освен да обогатява музикалната индустрия, да брани и природата и околната среда. Ето за какво иде реч:

 

Младата американска певица има не само много поводи за радост, но и тепърва ежедневието ѝ ще става все по-натоварено. Следващият месец започва новото ѝ турне, промотиращо втория ѝ музикален албум Happier Than Ever, като първите концерти ще бъдат както в Обединеното кралство, така и в Република Ирландия.

Били Айлиш.

В интерес на истината, изпълнителката на мегахита Bad Guy ще използва повода, за да присъства на много важна конференция, свързана с опазването на околната среда. Наречена Overheated (анг. прегрял/а), тя ще се проведе на 10-ти юни в известната O2 Arena в Лондон.

O2 Arena в Лондон.

На първата от общо шест конференции ще бъдат засегнати главните климатични проблеми, бидейки дискутирани между музиканти, активисти, художници и други хора на изкуството. Освен Били, своето присъствие са заявили и други известни личности като дизайнерката Вивиан Уестууд, музиканта Юнгблуд, ютубъра Джак Харис и природозащитничката Ванеса Накате.

Вивиан Уестууд, Юнгблуд и Джак Харис

Част от промените, свързани с опазването на околната среда, е по-близкото сътрудничеството с REVERB – екологична американска организация с нестопанска цел, която има за цел да обучава и ангажира музиканти и техните фенове с идеи и действия, свързани с екологичната устойчивост. Другата важна организация е Support + Feed, създадена от Маги Беърд, майката на Били Айлиш, концентрираща се главно върху борбата срещу несигурността на климата и недостига на храна.

Маги Беърд със сина си Финиъс, по-големият брат на Били.

Радваме се, че сме в Лондон и имаме тази възможност да се свържем и обсъдим различните начини, чрез които можем да предприемем важни действия за облекчаването на климатичната криза.“ – споделя Маги Бейрд пред британското списание Hello.