Bentley Continental отбеляза своята 100 годишнина с моделът “GT Convertible“

Подобно на испанския град Севиля през ХVІ век, Bentley е в разгара на собствения си ренесанс. Подкрепена от дълбоките джобове и технологичните инструменти на компанията-майка – Volkswagen Group, годишните продажби на Bentley са нараснали повече от два пъти от началото на десетилетието. Достатъчно е да погледнем успехите на моделните линии на Bentayga и Continental GT, като втората представлява над една четвърт от производството на Bentley през 2017 година.

През 2019-а компанията Bentley отбеляза своята 100-годишнина и по този повод пусна на пазара 100 бройки от кабриолета Continental GT Convertible. Всички те ще бъдат в специална версия Number 1 Edition.

Ексклузивният модел е създаден от подразделението Mulliner и е посветен на автомобила Bentley Blower №1 от 1929 година. Нещо повече – всяка машина от новата серия ще носи в себе си парче от историческата спортна кола, която също отбелязва юбилей – 90 години от създаването си. Автомобилът е оборудван с чудовищният 6.0-литров W12 двигател с мощност 630 конски сили, а ускорението от 0/100 става в рамките на 3.6 секудни. Може да бъде поръчан в цветовете Dragon Red II или Beluga Black с червен или черен покрив. Машината се предлага с 22-цолови джанти – черни или кафяви, отделно има специален допълнителен пакет Black Line Specification и Carbon Body. Бялата цифра „1“ е поставена на решетката на радиатора, а на крилете са инкрустирани емблемите на Bentley от 18-каратово злато.

Салонът представлява комбинация от кожа и алкантара с декоративни елементи от дърво. Вградените часовници Jaeger също имат цифра „1“, изписана на мястото на цифрата дванайсет. В централната конзола е вградена част от буталото на Bentley Blower №1 от 1929 година. Металното парче е взето от оргиналата машина по време на реставрацията и сега ще се появи във всеки един от юбилейните кабриолети. Цената започва от 236 100 долара за базовият модел със стикерите Continental GT кабриолет, което е с 21 500 долара повече от купето и това е преди да добавим подробностите. Благодарение на още 60 000 долара за екстри получавате върховия модел, чиято цена се добилжава до 300 000 долара.