Aston Martin Vulcan – колата, която никога няма да имате

Aston Martin Vulcan – запомнете това име, защото става дума за автомобил, който никога няма да може да притежавате. С цена от 1 500 000 паунда, той ще е сред най-скъпите играчки за пораснали момчета, които може би ще срещнете на пътя, а може и никога да не видите на живо.

Със 7.0-литров V12 двигател и мощ от 800 конски сили, Aston Martin Vulcan просто ще помита всичко по-пътя си и след него най-вероятно ще дишаме прах и миризма на гуми, струващи три пъти колкото нашия автомобил. Впрочем, това едва ли ще се случи, защото новата лимитирана серия на британския производител е от само 24 бройки. Колата е двуместна и е изработена основно от карбон, има Xtrac шестстепенна скоростна кутия, 2.8-метрово междуосие и керамични състезателни спирачни дискове с размери 380 мм в диаметър отпред и 360 мм отзад.

За да съм наистина точен, Aston Martin Vulcan няма как да бъде купен. Който иска да го кара реално не го придобива, а се записва да бъде тестови пилот. Същата история като с Ferrari FXX K. Този автомобил не е създаден за улиците, а за писта. Следователно всеки, който иска да го покара ще трябва да мине допълнителен курс на модели като Aston Martin V12 Vantage S, Vantage GT4, и One-77, които ще бъдат водени от професионални състезатели като Дарън Търнър. Aston Masrtin Vulcan е като боксьор в тежка категория –  изключително силен и опасен.