Apple Crisp Macchiato – новото изкушение от Starbucks

Ето че есента дойде, а с нея и вкусните сезонни печива и аромати: за това са помислили и от Starbucks. Но сега не само можете да си вземете емблематичното им Pumpkin Spice Latte (лате с вкус на тиква), но и Apple Crisp Macchiato. Разказваме ви какво представлява то:

 

За тези от вас, които никога не са вкусвали макиато, тази кафеена напитка се приготвя с горещо мляко, еспресо и пяна, подредени в три слоя, и фактически представлява вариант на латето.

Лате Макиато.

А според американския бранд, новата гореща напитка „е съставена от няколко слоя ябълков карамелизиран сироп и аромат на ябълков пай, които са хармонично смесени с еспресо и горещо мляко, за да поднесат на консуматора едно действително незабравимо и носталгично есенно изживяване“.

Наред с това Apple Crisp Macchiato-то „черпи вдъхновение от голямото разнообразие на есенни сладкиши, приготвени със сочни ябълки“. Накрая идва ред и на сметаната и топингът, който на свой ред е направен от ябълков сок, ябълково пюре, канела и индийско орехче.

За много клиенти Starbucks е като предвестителя на есента, вдъхновяващ мнозина с феноменалните си сезонни вкусове и изкушения. Наистина се надяваме, че нашите лоялни фенове ще успеят да се насладят на новото ни Apple Crisp Macchiato, независимо дали то е сервирано студено, или горещо.“ – споделя с нескрито вълнение Рейгън Пауъл, старши мениджър в Starbucks.

На този етап сладката напитка се сервира само в Съединените американски щати, но е много вероятно да се появи в най-скоро време и в България.