Анджелина Джоли се притичва на помощ на пчелите

Отдавна е всеизвестно, че холивудската звезда е не само пратеник на добрата воля на ООН, но също и активен борец по всякакви хуманитарни и екологични въпроси. Ала последната ѝ благородна кампания – свързана с медоносните пчели – сюрпризира мнозина. Ето за какво става дума:

 

Както неотдавна писахме – https://special.bg/zashto-luksoznite-avtomobilni-brandove-se-zanimavat-s-ptchelarstvo-i-floristika/ , множество природозащитници, влиятелни брандове и известни личности алармираха за намаляващата световна популация на пчелите и сериозните екологични проблеми, до които може да доведе изчезването им. Към добрата кауза се включиха не само световноизвестни козметични марки – https://special.bg/7-kozmetitchni-produkta-v-zashtita-na-ptchelite/ , но също и българският производител на бутилирана вода „Девин“ – https://www.nationalgeographic.bg/a/pceli-sledyat-za-cistotata-i-bioraznoobrazieto-na-okolnata-sreda-okolo-izvora-na-devin .

Плакат на партньорството между „Девин“ и Beeodiversity.

И така преди броени дни 45-годишната актриса не само бе заснета от талантливия фотограф Дан Уинтърс по случай Световния ден на пчелите (20-ти май), но и сподели, защо е по-важно от всякога да обърнем повече внимание на малките жълтокрили насекоми.

С толкова много тревоги по света и толкова много хора, които са пренатоварени от всекидневните лоши новини на разпадащия се свят около тях, това е ясен знак, че трябва да вземем нещата в наши ръце. Със сигурност всички ние можем да се включим и всеки един от нас да изпълни своята роля.“ – споделя Анджелина Джоли пред списание National Geographic.

Италиански протестъри в помощ на пчелите.

Не мисля, че много хора осъзнават колко огромна е опасността, пред която сме изправени. Някои от тях искат просто да преживеят деня, други – да са добре, трети – не знаят какво да си купят, а четвърти – кой предмет да използват. Но ако всички ние задружно запретнем ръкави, знам, че ще успеем да помогнем много на нашите малки жълто-черни приятели.“

В интерес на истината, Анджелина Джоли е определяна за „кръстницата“ на новата програма „Жени за пчели“ (Women for Bees), стартирана от ООН, ЮНЕСКО и френския козметичен бранд Guerlain. Целта на програмата е не само да обучи и подкрепи около 50 пчеларя и предприемачи от нежния пол, но и до 2025 г. да построи около 2500 пчелни кошера, като по този начин увеличи световната популация на пчелите със 125 милиона.