Алек Болдуин – най-накрая зад решетките

Тъмни облаци са надвиснали над 64-годишния американски актьор. Особено след като прокуратурата на американския щат Ню Мексико се произнесе по случая Rust. Ето за какво иде реч:

 

Както неотдавна писахме, Алек Болдуин неволно рани режисьора Джоел Соуза и застреля фатално операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка на филма Rust през октомври 2021 година. За съжаление, впоследствие украинката почива.

Трагично загиналата Халина Хътчинс.

След дълги месеци на разследване, стрес и тъга, нюмексиканската прокуратура най-накрая официално обвини Алек Болдуин в непредумишлено убийство. Нещо повече – представители на прокуратурата казаха, че подобни обвинения са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията по време на снимките на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико.

Алек Болдуин по време на снимките на Rust.

По данни на Reuters и CNN, законът предвижда лишаване от свобода за срок от поне пет години по най-тежките точки от обвинителния акт. Макар за момента 64-годишната звезда и адвокатът ѝ да са отказали да коментират, защитата на Гутиерес-Рийд смята, че от институцията „напълно погрешно са разбрали фактите, стигайки до погрешни заключения“.

Хана Гутиерес-Рийд.

Днес предприехме още една важна стъпка в осигуряването на справедливост за Халина Хъчинс. В Ню Мексико никой не е над закона и справедливостта ще възтържествува.“ – съобщи окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис в изявление за CNN.

Окръжният прокурор на щата Ню Мексико – Мери Кармак-Алтуис.

Въпреки това, по всичко изглежда, че по случая Rust тепърва ще излизат още истини наяве, които впоследствие могат да променят съдбата на Алек Болдуин и Хана Гутиерес-Рийд.