Алек Болдуин застреля двама души

Американският актьор уби и рани двама души по време на снимките на предстоящия филм Rust. Ето за какво става дума:

 

На 21-ри октомври, четвъртък, 63-годишният Алек Болдуин преживява истински ужас. По време на снимките на филма Rust в Санта Фе, Ню Мексико, известната личност застрелва с пистолет двама свои колеги. Това са операторът Халина Хътчинс (на 42 години) и кинорежисьорът Джоел Сума (на 48 години). Жената умира, а мъжът е много тежко ранен.

Горе вляво: Халина Хътчинс, долу вляво: Джоел Суза.

Според информацията на полицията на град Санта Фе, Алек Болдуин взел пистолета, за да го изпразни, но при включването на камерата оръжието наистина стреляло – за всеобща изненада и ужас. Макар и Халина да била бързо транспортирана с хеликоптер до най-близката болница, тя починала от огнестрелната рана, а състоянието на Джоел все още остава критично.

Алек Болдуин в ролята на Харланд Ръст.

От полицията допълват пред агенция „Франс Прес“, че пистолетът е бил напълно зареден и очевидно е разменен с филмовия реквизит, като това е станало напълно незабелязано от снимачния екип. В новия уестърн актьорът се превъплъщава в ролята на каубоя Харланд Ръст, за когото все още няма много информация. И макар Алек Болдуин да е главният заподозрян за убийството, след продължителни разпити „дългата ръка на закона“ го пусна, като до този момент не е образувано нито наказателно дело, нито има арестувани. Най-вероятно става дума за нещастен случай.

Шестдесет и три годишната звезда сподели чувствата си в социалната мрежа Twitter: „Няма думи, които да опишат моя шок и мъка, свързани с трагичния инцидент, при който загина Халина Хътчинс – съпруга, майка и много обожаван наш колега. Изцяло ще съдействам на полицията, за да разрешим този случай…“.

Интересно е да се спомене, че още през 2017-а американецът е публикувал много интересен туит: „Питам се, какво ли е чувството да убиеш някого по погрешка…“. Дали това е важна улика, или не, пускането на Алек Болдуин вече е факт. Но е сигурно, че животът му повече няма да бъде същият…