6 начина за овладяване на негативната енергия

Светът не може да съществува без баланс – добро и зло, щастие и тъга, свело и тъмно, позитивизъм и негативизъм. Така сме устроени и ние  хората, колкото и странно да звучи това. В днешно време много неща могат да повлияят отрицателно върху енерегията ни: хора, проблеми, задръстване, разочарование, болка, което не е полезно нито за нас, нито за околните. Доказано е, че ключът като балансирането на двете енергии зависи от нашето мислене и действия.

 

Предлагаме ви 6 идеи, с които можете лесно и ефикасно да се отърсите от негативизма:

 

Освободете се от тежкото бреме

Има няколко варианта, чрез които да подходите. Единият от тях е като поставите ръцете си върху гърдите и да си повтаряте на ум следната фраза, концентрирайки се: – Освобождавам се от негативната енергия,от чуждата енергия, от енергията, която не ми е необходима, от енергията, която ми пречи. –  докато не усетите удовлетворение и освобождане от негативните помисли.  Също така можете да запишете черните си помисли на лист, който после да изгорите, или да ги изречете на глас, за да заявите към Вселената, че се освобождавате от всичко, което ви пречи да продължите напред.

Насладете се на ароматерапията

Доказано е, че определени аромати помагат за пречистването на енергията, връщането на хармонията и обгръщането с чиста и светла аура. Използвайте ароматни пръчици, ароматизирани свещи, етерични масла, благоухание на билки и цветя, топли напитки като кафе и чай, или парфюми. Ако използвате ароматни пръчици, прокарайте ги отдолу-нагоре по цялото си тяло, за да се изчистите изцяло от негативната енергия. Но ако решите да започнете със свещи, след като запалите пламъка на свеща си кажете, че той ще изгори всичкия ви вътрешен негативизъм.

Лекувайте се със смях

Именно смехът и радостта притежават удивителното свойство да пречистват тялото от всичко лошо и ненужно. Прочетете виц, пуснете си смешно видео или започнете да се смеете съзнателно, наричано също и като смехотерапия. Както се казва „който се смее, зло не мисли“.

Създавайте изкуство

Бъдете хитри и превърнете отрицателната енергия в движещата сила на нещо позитивно – творете! Нарисувайте картина, оцветете книжка, извайте статуя, изобретете нещо, напишете поема или даже изпробвайте някоя нова рецепта за сладкиши. Подобрете атмосферата като си пуснете фонова музика и/или запалите свещи.

Танцувайте

Още древните египтяни са използвали силата на танците като лек срещу болести и лоши помисли. Можете да танцувате сами или с близък човек, но не спирайте да правите движения с цялото си тяло. Затворете очи и си представете как се освобождавате от всичко, което ви задържа и блокира. С всяко движение ставате все по-свободни, а радостта започва да ви изпълва отвътре.

Наспете се

Сънят не само оказва благоприятно влияние върху много физически проблеми, но дори върху менталното ви състояние. Намерете си подходяща възглавница, завийте се с меко и топло одеяло или си пуснете музика, ако това ви успокоява. Хубавият сън, дори и подремването за 20-на минути, ще ви зареди с много енергия и освободи от неприятните чувства и мисли, докато се реете из света на сънищата.