5 продукта за красота, препоръчани от Vogue Франция

Ето че 2022-а най-накрая дойде, а с нея и новостите в козметичната индустрия. Затова няколко специалиста от френското издание на Vogue разкриват на кои 5 нови продукта трябва да им се обърне специално внимание през тази година. А ето кои са те:

 

1. Cosmic Dealer – Вода за уста Botanical Bouche

„Натурален еликсир за безупречна устна хигиена“ гласи етикетът на Botanical Bouche. Но младата парижка марка не само цели да грабне вниманието на своята клиентела с пленяващи послания, но и залага на тайните на аюрведичната медицина. Водата за уста е разработена на базата на 6 важни почистващи и пречистващи растителни масла, осигуряващи бърз и приятен детокс на устната кухина. Впрочем, тази индийска практика се нарича „гандуша“ (жабурене с растително масло) и през последните десетилетия набира все по-голяма популярност на запад.

2. Élénature – Хидратираща и термозащитна мъгла за коса

От няколко години насам в българския език навлезе и терминът „мист/мъгла“. С други думи става въпрос за козметичен продукт, който се явява като парфюмерийна вода за тяло или коса (на френски думата е „brume“).  Подобно на Botanical Bouche, Élénature също залага на биологичния произход на своите съставки – близо 99,3 процента. След като мъглата бъде впръсната в корените на косата, тя става по-плътна, по-лесна за разресване и по-сияеща. Апропо, благоуханието на мъглата също не остава незабелязано…

3. Tata Harper – маска за възстановяване на повърхността на кожата

Иновативният ексфолиант за лице е новият шедьовър на органичния козметичен бранд. Той е получен чрез прецизното смесване на розова глина с най-различни ензими и други натурални съставки за нежното ексфолиране на кожата на лицето и нейното клетъчно стимулиране. Нещо повече – Resurfacing Mask е подходящ и дори за най-чувствителната кожа.

4. Slip – Комплект от три копринени ластика за коса

Австралийската компания отдавна е намерила начин, чрез който да осигури на своите клиенти наистина качествени аксесоари за коса. Такъв е и техният комплект от три копринени ластика за коса. Те са проектирани по такъв начин, че връзването на косата да не позволява нейното по-нататъшно изнизване от ластика. Нещо повече – тяхната материя не уврежда влакното на косъма, като в същото време не е нужно да стягате опашката си на всеки десет минути. Допълнително трите цвята са идеални за всякакъв тип дрехи, включително и техните комбинации.

5. Dior – Лак за нотки Diorific Vernis

Френската луксозна марка вече радва верните си почитатели с най-новия си лак за нотки. Diorific Vernis се предлага в няколко цвята, включително бордо, бяло, сребърно и черно (последните два и с брокат). Лакът не само ще придаде дълготраен изтънчен вид на ноктите ви, но и е много подходящ за всякакви празнични поводи, където несъмнено ще останете звездата на вечерта.