5 дестинации за любителите на дизайна през февруари

Представяме ви пет вдъхновяващи и подходящи места за посещение през месеца на любовта, които със сигурност ще се харесат на почитателите на изящните изкуства, архитектурата и дизайна.

 

 

Ето кои са те:

 

Санкт Мориц, Швейцария

Следващото зимно издание на дизайнерския панаир Nomad ще се проведе от 6-ти до 9-ти февруари в живописното градче Санкт Мориц, Швейцария. В красивото алпийско имение от XVI в. Chesa Planta ще се съберат елитни международни дизайнери, естети и галерии. Портфолиото ще се състои от съвременни произведения, лимитирани издания и редки предмети от миналия век. След изложението може да се възползвате от страхотните условия за ски, или да си направите незабравима обиколка с хеликоптер.

Ротердам, Нидерландия

От 5-ти до 9-ти февруари, по време на Ротердамската седмица на изкуствата, вторият най-голям нидерландски град се превръща в мека за дизайн и изкуство. Посетителите от цял свят се стичат, за да посетят панаира Art Rotterdam, изложението за съвременен дизайн OBJECT Rotterdam, Rotterdam Photo Festival и много други събития, които определено заслужават вашето внимание. Осен това в самия град се намират множество други галерии, музеи, зелени паркове и красиви сгради, които чакат да бъдат разгледани от истински ценители на архитектурата и изкуството.

Южна Калифорния

Всеки февруари феновете на модерния дизайн се отправят към Южна Калифорния за Palm Springs Modernism Week, която ще се проведе от 13-ти до 23-ти февруари. Водещият на тазгодишното събитие е Даниел Либескинд, а посетителите ще могат да изберат от над 350 изложения: архитектурни пешеходни турове, класическо автомобилно шоу, нощни партита и много други. В същото време ще се състоят още две събития:  Art Palm Springs от 13-ти до 17-ти февруари и Art Los Angeles Contemporary от 13-ти до 17-ти февруари. Може първо да започнете от Лос Анджелис и след това да се придвижите към Палм Спрингс. И не забравяйте, докато сте там, да хвърлите и по едно око на Холивуд и Бевърли Хилс.

 

Кейптаун, Южна Африка

Един от водещите панаири на изкуствата в Южна Африка – Investec Cape Town Art Fair отново се завръща от 14-ти до 16-ти февруари. В допълнение към основното портфолио ще бъдат представени нови художници, възможности за кариерно развитие, водещи изложбени зали за печатна графика и нови и впечатляващи проекти от Southern Guild – една от най-популярните галерии за дизайн на Кейптаун. А ако всичко това не ви е достатъчно, защо не отделите време и за Zeitz MOCAA – новооткритият музей за съвременно изкуството в Южна Африка?

Стокхолм, Швеция

През последните 18 години столицата на Швеция се превърна в един от водещите центрове на дизайна, архитектурата и изкуството. Там ще имате възможността да посетите Стокхолмската седмица на дизайна от 3-ти до 9-ти февруари, където главните акценти ще бъдат мебелният панаир Stockholm Furniture & Light, изложбата на младите таланти от Young Swedish Design, тематичната Misschiefs, определяна като „новаторска феминистка номадска изложба на съвременният колекционерски дизайн“ и новият Swedish Design Museum. Става дума за уникалната възможност да надникнете през отворените врати на домовете на видни шведи от сферата на изкуството. Така или иначе научваме много повече след една добре организирана и вдъхновяваща среща тет-а-тет.