Завръщането на големите ретро огледала

С настъпването на новата 2021 година e време за нови идеи и промени. Част от тях, разбира се, са свързани с тенденциите в интериорния дизайн. Разказваме ви защо редица дизайнери слагат ретро огледалата на първо място.

 

Както пише списание Elle, през новата година светлините на прожектора падат директно върху големите старомодни огледала. Този аксесоар не само придава чар на всеки дом, но и носи стилът и атмосферата на отминали епохи.

Според различни проучвания, през последните месеци интересът към този светоотразяващ обект е нараснал доста, като купувачите най-често се отбиват в антикварните магазини. Експертите съветват огледалото да изглежда колкото се може по-старомодно и да бъде голямо (поне колкото информационно табло).

Колкото до цветът му – препоръките са за позлатено или бяло, украсено с най-различни орнаменти; а най-подходящите дизайни са тези от епохата на барока. Това със сигурност ще придаде една по-луксозна и царствена атмосфера на дома. В този ред на мисли огледалата от тип Louis-Philippe са идеалният избор.

Освен това красивият предмет няма само естетически свойства, но и практични, защото прави помещението по-светло, отразявайки слънчевата светлина – особено в жилищата с по-малко прозорци. Огледалото може да бъде закачено на стената или поставено на пода. Колкото и странно да звучи, огледалото е и перфектен аксесоар за социалните мрежи, които използвате.

Трябва ви само една добра фотография, на която позирате пред винтидж огледалото или просто на самото огледало на фона на интересна композиция, без да присъствате в кадъра. Така със сигурност ще постигнете онзи „инстаграмабъл“ ефект, за който вече писахме – https://special.bg/sotsialnata-mrezha-vinstagramv-na-10-godini/ .